GREEN

6 prirodnih dezodoransa zbog kojih se više nikada nećete vratiti na one klasične

Zdrava verzija neizostavnog beauty proizvoda!

Često znamo isticati sve ono što kod dolaska visokih temperatura volimo, no ljeto sa sobom nosi i neke mrske pojave na koje se jednostavno trebamo prilagoditi. Znojenje kao takvo prirodan je proces tijekom cijele godine, no ono mrvicu postaje intenzivnije dolaskom toplijih mjeseci. Na ovaj fiziološki proces najčešće odgovaramo korištenjem dezodoransa koji bi trebao spriječiti lučenje neugodnog mirisa, no koliko je ova navika zapravo dobra za naše zdravlje?

Kao i svaki drugi proces na našem tijelu, tako i znojenje, ima svoju funkciju koja je važna za održavanje našeg zdravlja. Znojenjem održavamo normalnu tjelesnu temperaturu, ali se njime oslobađamo i nekih štetnih tvari. No, kada je svakodnevno funkcioniranje u pitanju, na znojenje uglavnom gledamo kao na neželjenu pojavu neugodnog mirisa koju bi rado 'uklonili', stoga i ne iznenađuje da na gotovo svakom kozmetičkom ormariću možemo pronaći dezodorans. Prilikom odabira idealnog dezodoransa, uglavnom se vodimo njegovim mirisom, a zatim silnim obećanjima o njegovoj dugotrajnosti koja se nalaze na samoj poleđini proizvoda. Što to proizvod zapravo treba sadržavati u sebi da uspijeva pauzirati ovaj prirodan proces i do 24 sata?

Ono što zapravo razlikujemo od toaletnih sredstava su dezodoransi i antiperspiranti. Dezodoransi neutraliziraju bakterije, pa samim time i sprječavaju nastanak neugodnih mirisa, dok antiperspiranti zaustavljaju znojenje. Ono što je problematično u dezodoransima, a pogotovo u antiperspirantima su štetne supstancije i parabeni, koji dugoročno mogu dovesti do nekih većih oboljenja. Zato je uvijek bolja opcija korištenje prirodnih dezodoransa koji su bazirani na prirodnim masnoćama poput kokosovog, maslinovog ili bademovog ulja. Iako se mirisom ne razlikuju od klasičnih dezodoransa, ono što je mnogima problematično kod prirodnih jest manja učinkovitost.

Tako ćete na samom početku korištenja prirodnih dezodoransa imati dojam kao da uopće ne funkcioniraju, no zapravo je vašem tijelu potrebno određeno vrijeme kako bi izbacilo štetne tvari iz organizma te se postepeno prilagodilo na ovu zdraviju alternativu. Omiljene prirodne dezodoranse smo izdvojili u nastavku, stoga je pravo vrijeme da već danas pristupite svom tijelu mrvicu pametnije!

Urtekram Roll-On dezodorans s ružom

Mala od lavande prirodni dezodorans lavanda i vanilija

Nuxe Bio Beauté Déodorant Fraîcheur

Dr.Organic dezodorans čajevac

Dr.Hauschka Rose Deodorant

Biobaza Natural Deo Silky Comfort

Foto: Instagram, Urtekram, Mala od lavande, Nuxe, Dr.Organic, Dr.Hanuschka, Biobaza
Objavljeno: 23.05.2022. u 08:35
Tagovi: dezodorans

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p