KOŽA

Ako do sada niste isprobali ulja za čišćenje kože lica, onda je pravo vrijeme da to i promijenite!

Najbolji proizvodi za uklanjanje make upa i ostalih nečistoća s kože

Već i vrapci na grani znaju da je čišćenje kože lica prvi korak u svakodnevnoj skincare rutini, bez obzira na tip kože ili pak dob. Od čiste kože zapravo sve kreće, pa tako ostatak njege ne može biti učinkovit ako proizvode nanosimo na nečisto lice...

Iz tog razloga smo sigurni da se na gotovo svakoj kozmetičkoj polici može pronaći barem jedan dobar proizvod za uklanjanje make up i čišćenje lica, no nekako se kao najveći izazov postavlja odabir proizvoda koji će cijeli ovaj proces olakšati te ga učiniti efikasnijim. Sigurni smo da ste do sada isprobali pregršt proizvoda koji bi trebali napraviti željenu promjenu u njezi, ali maleni broj je zapravo naišao na zeleno svijetlo te se pronašao kao stalni sudionik svakodnevne njege kože lica. U posljednje vrijeme ulja su postala omiljeni odabir kada je uklanjanje make upa i ostalih nečistoća s kože lica u pitanju i to iz vrlo jednostavnog razloga; ulje se istaknulo kao sjajan odabir za otapanje make upa, SPF krema i ostalih prljavština kože jer dok se ulje i voda međusobno odbijaju, ulje i ulje se zapravo privlače, pa će proizvodi na njegovoj bazi najbolje otopiti navedene nečistoće.

Druga prednost čistača na bazi ulja jest to što neće isušiti kožu lica nakon korištenja, a što nam je posebno važno za vrijeme zimskih mjeseci. Iako je ne tako davno ideja nanošenja ulja na kožu lica bila u potpunosti suluda, danas govorimo o profinjenijim formulama koje neće začepiti pore kože, pa ovakav tip proizvoda može koristiti i koža lica sklona upalnim procesima. U nastavku smo izdvojili nekoliko favorita koje se isplati imati u svojoj skincare kolekciji, stoga je pravo vrijeme da osvježite sadržaj na svojoj kozmetičkoj polici!

Dermalogica Precleanse, CeraVe Facial Cleansers Hydrating Foaming Oil Cleanser

Kiehl's Midnight Recovery Botanical Oil za čišćenje, Chanel L'Huile Anti-Pollution Cleansing Oil

Nikel Hyaluron Ulje za čišćenje +E vitamin, L'Occitane Lait-En-Huile

Foto: Instagram, Nikel, L'Occitane, Kiehl's, Chanel, Dermalogica, CeraVe
Objavljeno: 19.01.2023. u 14:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p