KOŽA

Ako vodite borbu s borama, onda ove proizvode morate uvrstiti u svoju rutinu!

Proizvodi s retinolom koji će transformirati vašu njegu kože lica!

Iako zahvaljujući pritisku društvenih mreža koje glorificiraju mladoliki izgled imamo pomalo negativan stav prema starenju, riječ je o prirodnom procesu kroz koji baš svi prolazimo. S druge strane, prve znakove starenja ipak je moguće barem malo odgoditi i usporiti, pogotovo pojavu bora koje mnogima predstavljaju veliki izazov u svakodnevnoj njezi kože, stoga se jedan sastojak treba pronaći u vašoj svakodnevnoj skincare rutini!

Riječ je naravno o retinolu, sastojku koji je u posljednje vrijeme toliko popularan da nema kozmetičkog proizvoda koji u svojoj formuli ne sadrži barem malo ovog revolucionarnog sastojka. Također, zahvaljujući njegovoj učinkovitosti, sve češće mu se tepa kako je upravo on čarobnjak unutar naše kozmetičke torbice i to zato što uspješno rješava baš sve nedostatke na koži; od proširenih pora, akna, mitesera, mrlja, pa sve do bora. Bore kao prvi pokazatelj starenja kože nekako su najveći izazov u njezi jer ih se teško može umanjiti, a još teže prekriti dekorativnom kozmetikom. Upravo zato nije naodmet unaprijed krenuti s kvalitetnom anti-age njegom, pogotovo jer su brojna istraživanja pokazala kako starenje kože započinje u 25. godini života, dok se prvi znakovi pojavljuju tek kasnije.

Proizvodi na bazi retinola idealni su za preventivnu njegu, kao i za njegu kože koja već pokazuje prve znakove starenja jer pozitivno djeluje na strukturu i obnovu kože, pri čemu se ona obnavlja i učvršćuje. S obzirom na to da je riječ o zaista snažnom proizvodu, važno ga je uvoditi postepeno u svakodnevnu rutinu, stoga ga u početku koristite nešto rjeđe dok ne vidite kakav efekt ovaj sastojak ostavlja na kožu, a zatim kasnije povećajte njegovo korištenje.

The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane, Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Retinol Serum

Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream, Neutrogena Ageless Intensives Anti-Wrinkle Cream

Paula's Choice 1% Retinol Treatment, CeraVe Skin Renewing Retinol Serum

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.11.2021. u 15:49
Tagovi: njega kože, njega, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p