KOŽA

Beauty pogreške zbog kojih ćete kasnije požaliti

Lijep izgled uz pravilnu njegu!

Kada govorimo o njezi lica, sigurni smo kako gotovo svi posjedujemo i do nekoliko proizvoda koji hrane, obnavljaju i štite kožu lica, no jeste li se ikada zapitali da sva ta njega može pasti u vodu prakticirate li neke od ključnih beauty pogrešaka?

Što se tiče beauty pogrešaka, s vremena na vrijeme svi ih radimo, no ipak one nikako ne bi smjele prijeći u naviku i postati dio svakodnevice. Nažalost, to je scenarij koji se nerijetko dogodi te potpuno nesvjesno činimo greške koje će u kasnijim godinama biti itekako vidljive. Krenuvši s make up-om; šminka koju koristite može biti jedna od glavnih krivaca za loš ten. Naime, puderi, maskare, ali i ruževi imaju rok trajanja na koji trebate obratiti pažnju te po isteku obavezno nabaviti nove proizvode. Korištenjem proizvoda kojem je istekao rok trajanja, možete uvelike naštetiti licu te imati trajne posljedice u vidu osipa, upala i nastanka prištića.

Također, kistove te aplikatore za šminku je potrebno redovito čistiti jer su to beauty pomagala koja skupljaju najviše prašine i nečistoće s lica, a ako ih redovite ne čistite sve nečistoće s aplikatora neprestano nanosite na lice. Odmaknemo li se od šminke, nestručno stiskanje prištića je definitivno ritual koji biste trebali izbjegavati, no ako ipak morate istisnuti prištić, svako to činite sa svježe opranim rukama te budite sigurni da je sadržaj istisnut do kraja. Prištić koji je polovično istisnut će se u vrlo kratkom roku uplatiti te će se napraviti neugodna bubuljica koju ćete se vrlo teško i sporo riješiti. Posljednja greška koju smo izdvojili je zasigurno jedna od najgorih, a radi se o spavanju sa šminkom. Koža preko noći mora disati i regenerirati se, a ako je prekrivena šminkom, to nikako nije moguće i baš svaki put, ma koliko bili umorni morate pravilno i temeljito odstraniti šminku. Prakticirate li temeljitu njegu i izbjegavate ključne pogreške, budite sigurni da će vaše lice biti postojano, lijepo i njegovano, a ten bez ijedne nepravilnosti.

@oliviaculpo

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.04.2019. u 11:50
Tagovi: lice

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p