KOŽA

Beauty profil koji volimo ovaj mjesec: Groovy skin

Instagram profil koji nas ne prestaje inspirirati!

Do sada smo u našoj mjesečnoj rubrici "Beauty profil koji volimo ovaj mjesec" predstavili pregršt inspirativnih Instagram profila posvećenih njezi kože. Također, nekako smo naviknuli da iza tih profila najčešće stoje inspirativne žene koje tako nesebično dijele svoje znanje i iskustva o njezi kože, stoga je pravo vrijeme da osim predstavljanja još jednog genijalnog skincare profila, porušimo i nekoliko predrasuda koje su ukorijenjene u našem društvu, a to je da beauty svijet isključivo zanima i 'pripada' ženama!

Činjenica jest da je koža naš najveći organ te kao takva zaslužuje našu punu pozornost i njegu, a sve s ciljem da bude zdrava, a samim time i lijepog izgleda.Osjećati se dobro u svojoj koži nešto je čemu teže i sami muškarci, pa bi se tako i na njihovoj kozmetičkoj polici trebali pronaći kvalitetni proizvodi za njegu kože. Da i muškarci itekako imaju puno toga za ispričati o skincareu potvrđuje sljedeći profil koji nas redovito inspirira, a riječ je o Groovy skin Instagram profilu. Tko se nalazi iza njega, koliko vremena izdvaja za kreiranje sadržaja i koliko se koža muškaraca razlikuje od kože žena te možemo li recenzije proizvoda promatrati spolno neutralnima, otkrijte u nastavku!

Groovy skin profil poznat je po sjajnim recenzijama kozmetičkih proizvoda, no tko se zapravo krije iza ovog Instagram profila?

Pa iza profila se krije Luka – (ne)običan dečko koji se u „stvarnom“ životu bavi nečim skroz drugačijim i nevezanim uz skincare. Imam 28 godina, inače Slavonac, ali već par godina živim u Zagrebu.

Kako se uopće razvila ideja o pokretanju Instagram profila ovakve tematike i koje značenje se krije iza njegovog naziva?

Ideja, odnosno pokretanje profila dogodilo se veoma slično kao i kod ostalih profila ove tematike – nakon što sam kao tinejdžer imao lakši pa teži oblik akni, te se i dandanas znam boriti s nepravilnostima, odlučio sam otvoriti profil na Instagramu kako bih podijelio znanje koje sam stekao usput, razmijenio iskustva te neke proizvode koje sam pritom koristio i koristim. Naziv „groovy“ je došao nekako usput – doslovno se prevodi kao nešto divno i uzbudljivo, a tako se ja trudim gledati i na svoju kožu.

Koliko vremena izdvajaš za kreiranje sadržaja i što ti je najzahtjevnije?

Pa kreiranje sadržaja je uglavnom veoma uzbudljivo i uživam u tome, ali s druge strane, ponekad se dogodi blokada, dođe do zamora i nekad bih znao uzeti dane, pa čak i tjedne gdje nisam ništa napravio. „Guram“ sebe iz objave u objavu i nastojim povećati kvalitetu sadržaja. Vrijeme kreiranja varira – od pola sata pa do nekoliko sati dnevno.

Koji sadržaj najviše zanima tvoju publiku, odnosno koje teme najbolje 'prolaze' na tvom profilu?

Nekako najbolje „prolaze“ objave edukativnog sadržaja – one u kojima pričam o nekom kožnom problemu ili sastojcima. Donosim zanimljive činjenice i istraživanja te rješenje ili prijedloge proizvoda.

Beauty svijet se nekako promatra kao područje koje interesira isključivo žene, no tvoj profil je dokaz da tome nije tako. Koliko često se susrećeš s ovom predrasudom?

Pa zapravo su iskustva od samog početka bila izrazito i isključivo pozitivna. Cure na Instagramu su mi dale super podršku i vjetar u leđa, a u stvarnom životu, ljudi budu blago iznenađeni, ali i tu su sva iskustva puna podrške. Ljude skincare generalno zanima, ali teško uđu u sve to jer je previše informacija sa svih strana, a tu na red onda dolazim ja i profili poput mog (skincare_beauty_truth, myskinisgettingbetter, skin.simple101, pathochick6, beautytalklover, into.inci).

Kako zapravo izgleda tvoja svakodnevna skincare rutina?

Konstantno se mijenja jer volim i želim isprobavati proizvode. Zapravo i „moram“ zbog profila, ali kad malo „zagusti“, kada se koža zasiti svega, ostavljam si dobru umivalicu, kremu s niacinamidom i SPF. Rutina mi ne može proći bez nekog proizvoda s niacinamidom.

Da možeš ponijeti samo jedan skincare proizvod na pusti otok koji bi to bio?

Definitivno SPF, odnosno proizvod za zaštitu od sunca, jer bez njega sve ostalo nema smisla!

Koliko se zapravo koža muškaraca razlikuje od kože žena i možemo li recenzije proizvoda promatrati spolno neutralnima?

Pa generalno, koža muškaraca je nešto deblja i otpornija, ali sam svakako mišljenja da recenzije skincare proizvoda možemo i moramo smatrati spolno neutralnima. Inače ja sad ne bih vodio ovaj intervju, zar ne? Mislim da je puno bitnije naglasiti kako je svaka koža drugačija i reagira na iste proizvode različito. Zato treba malo opreza i puno strpljenja prilikom samog isprobavanja.

Što kada proizvod koji si recenzirao ne ispunjava tvoja očekivanja? Kako izbalansirati iskrenu recenziju i dobar odnos s klijentima?

Ja imam tu sreću da surađujem s divnim brendovima koji su mi dali „otvorene ruke“ što se tiče isprobavanja proizvoda. Biram one za koje mislim da će mi odgovarati i da su za moj tip kože. Tako da rijetko kada „fulam“. Ali kad se to i dogodi, nije mi problem reći kako proizvod meni nije odgovarao – što ne znači nužno da je proizvod loš i da vama neće odgovarati. To je taj dvosjekli mač skincare proizvoda.

Koji su ti planovi za budućnost i kako će se ovaj profil dalje razvijati?

Kvaliteta, kvaliteta i kvaliteta. Želim da sve izgleda bolje, jasnije i preglednije. Kakvo god iskustvo s proizvodom imao, uvijek nastojim kreirati što je moguće bolji sadržaj i nastojim gurati sebe i svoj rad iz objave u objavu

Foto: Instagram
Objavljeno: 01.08.2022. u 09:23
Tagovi: njega, njega lica, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p