KOŽA

Beauty profil koji volimo ovaj mjesec: Martina Dear Skin

Instagram profil koji pored sjajnih recenzija nudi i online savjetovanje!
Iako se trendovi u beauty svijetu izmjenjuju nevjerojatnom brzinom, do te mjere da nam je teško popratiti sve te silne promjene, jedno područje baš uvijek okupira našu punu pažnju, a to je njega kože. Do sada smo kroz rubriku "Beauty profil koji volimo ovaj mjesec" imali priliku upoznati pregršt sjajnih Instagram profila čiji je sadržaj posvećen isključivo skincareu, a ako ste mislili kako više nema profila koji vas svojim sadržajem može iznenaditi ili pružiti nešto novo i drugačije, varate se!

Ako još uvijek ne pratite Instagram profil Martina Dear Skin onda je pravo vrijeme da to i promijenite! Riječ je o profilu koji na vrlo jednostavan, ali činjenično potkovan način pristupa kozmetici i općenito njezi kože te nudi pregršt sjajnih recenzija kozmetičkih proizvoda koji su vam sigurno barem jednom zapeli za oko. Osim toga, ono što ovaj profil izdvaja iz mase je i mogućnost online savjetovanja u vezi njege kože, kao i hrpa zadovoljnih klijentica koje tvrde da im je upravo Martina spasila kožu, stoga je pravo vrijeme da ovaj profil malo bolje i upoznate!

Kako se uopće razvila ideja o pokretanju Instagram profila ovakve tematike i tko se iza njega nalazi?


Iza profila martina_dearskin nalazi se Martina Vejzovic , 46-godišnja Zagrepčanka s adresom u Švedskoj. Instagram profil je nastao dolaskom društvenih mreža kao privatni profil dok se tema skincarea zadržavala na blogu koji pišem od 2011. godine kao prvi skin care bloger na našim prostorima. S vremenom sam se zadržala više na društvenim mrežama i tako je profil počeo rasti!

Koliko vremena izdvajaš za kreiranje sadržaja i što ti je najzahtjevnije?

Ovisi o temi ili proizvodu. Proizvodi poput čistača, make upa ili SPF-a brže se recenziraju jer su njihove karakteristike uočljive odmah, dok kod njege i krema za lice treba minimalno mjesec dana kako bi se napisao dojam.

Koji sadržaj najviše zanima tvoju publiku, odnosno koje teme najbolje 'prolaze' na tvom profilu?

Definitivno preporuke! Koliko god se trudim educirati oko kupovanja kozmetike, krajnje korisnike uglavnom najviše zanima cijena i što točno kupiti...

Kako izgleda tvoja trenutačna skincare rutina i koji su ti omiljeni proizvodi za njegu kože?

Moja skincare rutina je jako jednostavna iako posjedujem zavidnu količinu proizvoda i radi posla ih moram često mijenjati i isprobavati. Svakodnevno koristim CeraVe ili Skintegrine gelove za umivanje, Rilastil zaštitni fluid te retinol koji izmjenjujem od Medik8 do Geek & Georgeos i Dermatice.

Na tvom profilu možemo pronaći i hrpu dobrih recenzija! Koliko dugo treba recenzirati pojedini proizvod da bi mogla prenijeti svoj dojam publici?

Napisati recenziju je najteži dio! Često nas nešto oduševi, pa kasnije razočara ili obrnuto. Zato si ostavljam vremena dobrih mjesec do dva, nekada i duže kako bih napisala temeljitu recenziju.

Osim recenziranja proizvoda, svojim pratiteljima nudiš i online savjetovanje. O čemu je točno riječ i kako zapravo izgleda cijeli taj proces?


Točno, radim već nekoliko godina kao skin care savjetnik. Žene i muškarci mi se javljaju na mail, dogovorimo termin te oni popunjavaju upitnik s osnovnim pitanjima i prilažu fotografije lica. Nakon toga se čujemo u dogovorenom terminu, razgovaramo kako i čime mogu poboljšati svoju rutinu. U ponudi postoji i online paket, odnosno savjetovanje mailom.

Danas je poprilično veliki trend pretraživanja sastojaka u kozmetici te se sve više progovara o toksičnosti kozmetike. Je li kozmetika zaista toliko 'opasna' za naše zdravlje i ima li mjesta panici koja se s vremena na vrijeme stvara u beauty svijetu?

Jedna od predrasuda s kojom se borim svakodnevno! Kada kupujemo kozmetiku želimo da su proizvodi sigurni i učinkoviti pa je uvijek alarmantno pročitati kako nešto nije dobro. Članci o toksičnosti nečega uglavnom su temeljeni na polovičnim istraživanjima od prije 30 godina i neupućeni u najnovija istraživanja. Žalosno je uspoređivati SPF kremu od prije 30 godina i danas te je neutemeljeno zastrašivati korisnike kako kozmetika može utjecati na njihovo zdravlje! Edukacija, upućenost i povjerenje, što vrijedi posebno za zemlje EU koje imaju strogu regulativu, a koja ne dozvoljava u kozmetici ikakav nedozvoljeni sastojak ili postotak. O izradi kozmetike u kućnoj neprovjerenoj radinosti ne mogu komentirati i ne savjetujem to jer svaki proizvod mora imati konzervanse. Veću štetu možemo napraviti koristeći proizvod bez konzervansa nego sa!

Što bi izdvojila kao najčešći mit kada je njega kože u pitanju? U čemu najčešće griješimo?


Ima puno mitova ali najčešći su : “dermatološki testirano “ - ovo nije službena potvrda , već marketinški slogan! “ Prirodno je najbolje “ - netočno jer prirodni sastojci mogu biti alergeni , “ Od šminke koža brže stari “ - određena šminka je dobra za kožu jer ju štiti i njeguje. “Masna koža ne treba hidrantnu kremu” - netočno jer prirodna reakcija kože može više mastiti kožu!

Koji su ti planovi za budućnost i kako će se ovaj profil dalje razvijati?


Planova imam puno. Znam da svi očekuju izlazak moje skincare linije ali odlučila sam ići u drugačijem smjeru. Želja mi je napisati dvije knjige od čega jedna neće biti stručna već autobiografska te poraditi na fizičkim ustanovama za edukaciju mladih skincare ljubitelja, a tko zna, možda osvane neki Dear Skin početni kit!

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.10.2022. u 10:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p