KOŽA

Beauty proizvodi koji će biti znatno učinkovitiji ako ih držite u hladnjaku

Znamo kako u potpunosti iskoristiti omiljene skincare proizvode!

Sigurno iz vlastitog iskustva znate koliko je teško pronaći idealan skincare proizvod, unatoč tome što su police drogerija prepune raznovrsnim proizvodima koji svojim izgledom, dizajnom, a nerijetko i neobičnim sastojcima jednostavno zovu na isprobavanje. Tako se često na našim kozmetičkim policama pronađu proizvodi koji bi svojim sastojcima i inovativnim formulama trebali napraviti zaista sve ono što od samog proizvoda i očekujemo, no rezultati nerijetko izostanu. Prije nego što u potpunosti dignete ruke od samog proizvoda, provjerite jeste li ga možda tretirali na pravilan način?

Sigurni smo kako ste od svoje kupaonske police napravili pravu malu skincare oazu, gdje svaki beauty proizvod ima svoje počasno mjesto. Koliko god voljeli vidjeti prepune kozmetičke police, nekim beauty proizvodima tamo zapravo nije mjesto. Da bi proizvod bio u potpunosti funkcionalan, nije potrebno samo znati odabrati ga ovisno o potrebama svoje kože ili same dnevne rutine, već je važno znati pravilno ga i pohranjivati, odnosno tretirati kako biste iz njega izvukli ono najbolje. Mjesto na kojem držite svoje beauty proizvode uvelike utječe na kvalitetu samog proizvoda, a temperatura i svjetlost su itekako važni faktori na koje je potrebno obratiti pažnju, pa ćete tako neke proizvode morati spremiti daleko od kupaonice, točnije u hladnjak.

Toplina i svjetlost često smanjuju kvalitetu pojedinih proizvoda ili mogu uvelike promijeniti njihovu formulu, zbog čega nas neki mogu razočarati ili izazvati reakciju suprotnu željenoj. Sigurno ste upoznati s time da je lakove za nokte najbolje držati u hladnjaku, a ništa drugačije nije niti kada su ruževi i balzami u pitanju, budući da se za vrijeme ljetnih mjeseci u kozmetičkoj torbici vrlo lako mogu i otopiti. Od skincare proizvoda, gotovo svi koji sadrže vitamin C trebali bi imati svoje mjesto u hladnjaku kako biste izbjegli njihovu oksidaciju. Nadalje, hidratantne kreme također obožavaju hladne i mračne proizvode, a koje na koži funkcioniraju kao osvježavajuća senzacija. U nastavku smo izdvojili neke skincare favorite koji će svoje najbolje lice pokazati upravo u hladnjaku!

Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Gel Cream

Pixi Vitamin C serum

 Fresh Soy Face Cleanser

Kiehl's Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Yu Ling Rollers Rose Quartz Facial Roller (Double)

Foto: Instagram, Kiehl's, Pixi, Fresh, The Ordinary, Yu Ling
Objavljeno: 03.08.2020. u 10:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p