KOŽA

Čemu zapravo služi valjak od žada i isplati li se njegovo korištenje?

Beauty alat o kojem svi pričaju!
Sigurno ste skrolajući društvenim mrežama primijetili kako omiljene Instagram djevojke imaju u zadnje vrijeme, pa pomalo neobičnu skincare rutinu, a koja uključuje ni manje ni više nego valjak. No, ovdje nije riječ o bilo kakvom valjku, već o onom od žada, a koji se koristi za masažu lica. Koje su sve prednosti ovakve skincare rutine te isplati li se ona zaista, otkrijte u nastavku!

Valjak od žada nije nikakva novost u beauty svijetu, njegovo korištenje dolazi iz drevne kineske medicine gdje se vjerovalo kako upravo žad ima moć izvući negativnu energiju, no tek je zapravo nedavno njegovo korištenje u potpunosti zaživjelo. Riječ je o valjku koji je uglavnom izrađen od žada, a također može biti i od ametista ili ružičastog kvarca. Ovaj valjak primarno služi za poticanje cirkulacije, a zbog čega koža poprima svjež i odmoran izgled. Nježnim pokretima po licu stimulirate i limfni sustav te tako možete potaknuti i limfnu drenažu, a također vrlo lako možete smanjiti i natečenost lica, kao i učvrstiti samu kožu.

 

 
Valjak od žada koristite barem tri puta tjedno, i to nakon svoje uobičajene skincare rutine. Ovaj valjak sjajan je za sve tipove kože, a još će biti efikasniji ako ga netom prije korištenja ostavite par minuta u hladnjaku. Nadalje, njegovo korištenje poprilično je jednostavno, pa tako veći valjak na jednoj strani ručke koristite za korištenje na čelu, obrazima i čeljusti, dok onaj manji kamen koristite ispod očiju i oko usta.
 
 
Ono što je važno jest da prije korištenja temeljito očistite lice i u ovo upuštanje krene tek kad na kožu nanesete standardno ulje, serum ili kremu. Nikako se ne preporučuje njegovo korištenje na suhoj koži jer može doći do neugodnog zatezanja, a to nije nešto što želimo postići beauty masažom!

 

Objavljeno: 08.12.2019. u 00:00
Tagovi: lice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p