KOŽA

Čistači lica na bazi ulja nešto su bez čega ne možemo zamisliti svoju svakodnevnu njegu kože

Za besprijekorno čistu i njegovanu kožu lica!

Ni sami ne znamo koliko redaka smo posvetili važnosti kvalitetnog čišćenja kože lica, a što sjajno potvrđuje koliko je ovaj skincare korak nužan ako želimo lijepu te samim time i zdravu kožu. No, koliko god nam u primisli bila ta činjenica, nerijetke su situacije u kojima ovu rutinu jednostavno preskočimo ili ona nije u potpunosti kompletna. Kako biste besprijekorno očistili lice, nije naodmet u svoju rutinu uvrstiti dvostruko čišćenje lica, koje će vam možda oduzeti mrvicu više vremena, ali će vaša marljivost biti nagrađena sjajnim rezultatima!

Dvostruko čišćenje lica u posljednje vrijeme apsolutni je trend u beauty svijetu, ponajviše zahvaljujući pandemiji koja nam je omogućila nešto više vremena pred zrcalom. Tako smo sve više pažnje počeli posvećivati proizvodima za čišćenje lica na bazi ulja, koji su se pokazali izuzetno korisnima u skincare rutini, posebice kada govorimo o njezi kože zimi. Ne tako davno, sama pomisao da na lice stavljamo ulje bila je u potpunosti odbojna i nezamisliva, a danas ulja imaju vrlo značajnu ulogu u njezi kože te su se pokazali sjajnim saveznicima zdravog i njegovanog tena.

Uljni čistači pokazali su se izvrsnima za skidanje make upa te nataložene nečistoće s lica, koja nam inače s klasičnim čistačem prođe ispod radara, a koja pak kasnije nataložena duboko u porama stvara probleme u vidu prištića, mitesera i začepljenih pora. Također uljni čistači ne kradu koži vlagu te ju ne ostavljaju isušenom, a idealni su za baš svaki tip kože. Ovakve čistače najbolje je koristiti kao prvi korak u skincare rutini, a zatim primijeniti drugi čistač na bazi mlijeka. Tako će ulje počistiti sve čestice na bazi ulja, poput sebuma i make upa, dok će se onaj mliječni čistač pobrinuti za čestice na bazi vode, poput mrtve stanice kože i bakterije. Nakon ova dva koraka možete biti sigurni da je vaše lice besprijekorno čisto, a u nastavku smo izdvojili nekoliko uljnih čistača s kojima nema greške!

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil, Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

Dermalogica Precleanse lagano ulje za čišćenje, Avene XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje

Clinique Take The Day Off Cleansing Oil, Neutrogena Ultra Light Cleansing Oil

Foto: Instagram, Neutrogena, Clinique, Dermalogica, Avene, Elizabeth Arden, Kiehl's
Objavljeno: 22.01.2022. u 09:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p