KOŽA

Djeluju li 'rolleri' za lice? Saznajte što trebate znati o ovom opuštajućem ritualu

Odličan dodatak rutini njege
Ako želite unaprijediti svoje iskustvo njege lica, rolleri za lice odličan su dodatak koji pruža ugođaj kozmetičkog salona kod kuće. Upravo zbog toga čine rutinu njege još posebnijom, a lagano "rolanje" lica može djelovati opuštajuće što je idealno za dane kada vam treba dodatne njege. Rolleri su postali popularni unazad nekoliko godina, zahvaljujući društvenim mrežama, a prethodnik im je bio trend "face fitnessa" za koji su mnogi govorili da djeluje na tonus lica i bore. 

Rolleri bi zapravo trebali djelovati opuštajuće jer lagano masiraju lice pa bi zbog toga mogli smanjiti stiskanje mišića lica koji uzrokuju mrštenje. Neki od ostalih nagađanja o utjecajima rollera na lice su da poboljšavaju cirkulaciju, zatežu kožu, smanjuju otečenost lica ili bore. Najčešće su napravljeni od metala ili od kristala, primjerice kvarca i žada. Koriste se tako da se pokretima prema gore masira lice, a popularan trik na društvenim mrežama je da ih se kratko ostavi u hladnjaku. Na taj način mogu potencijalno smanjiti otečenost koja se javlja primjerice, nakon spavanja. 

Revolution Skincare, Olival
 
Sličan alat za masažu lica je i Gua Sha kamen koji se koristi na gotovo isti način, pokretima prema gore i od sredine lica prema vanjskim djelovima. Tvrdnje o učinku Gua Sha kamena slične su onima o rollerima za lice, a također je izrađen od metala ili kristala. Tvrdnja da ovi beauty alati smanjuju otečenost i izražavaju crte lica popularizirala ih je na društvenim mrežama. Mnogi su ih shvatili kao bezbolnu alternativu određenim kozmetičkim zahvatima iako još nema dovoljno znanstvenih istraživanja o toj tvrdnji. Unatoč tome, odličan su dodatak rutini njege zbog svog umirujućeg i opuštajućeg djelovanja.

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.02.2024. u 09:16
Tagovi: beauty, lice, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p