KOŽA

Dnevne kreme sa zaštitnim faktorom koje se sjajno slažu s puderom!

Lagane teksture koje će odgovarati svakom tipu kože

Važnost korištenja dnevnih krema sa zaštitnim faktorom tema je o kojoj se najčešće raspravlja u dermatološkoj i kozmetičkoj industriji; šteta koju UVA i UVB sunčane zrake nanose našoj koži nije zanemarujuća ni zimi ni ljeti, a jedini način da se efikasno zaštitimo jest redovito nanošenje proizvoda s odgovarajućim SPF faktorom.

SPF faktor učinkovit je u borbi protiv starenja kože, protiv oštećenja uzrokovanih štetnim zrakama, ali i u borbi protiv ozbiljnih, po život opasnih kožnih bolesti. Mnogi ne koriste kreme sa SPF faktorom zbog uvriježenog mišljenja kako su takvi tipovi krema baš uvijek masnih, teških tekstura koje začepljuju pore te koje se nikako ne slaže s tekućim puderima i ostatkom make-upa kojega nanosimo nakon dnevne kreme. No, činjenica je kako danas na tržištu možete pronaći široku paletu laganih, prozračnih dnevnih kremi sa zaštitnim faktorom koje će biti sjajna podloga za tekući puder i make-up, a koje će uspješno zaštitit vašu kožu od preranog starenja i ostalih nuspojava koje izlaganja suncu nose.

Za razliku od tradicionalnih, gustih krema sa SPF-om koje su često začepljivale pore, nove formule neće zamastiti vašu kožu, niti će upropastiti izgled vašeg makeup-a. Prilikom odabira dnevne kreme sa SPF-om svakako pripazite da odaberete onu kremu koja je namijenjena vašem tipu kože te da sama formula i njeni sastojci odgovaraju vašoj koži i tipu make-upa koji vi koristite. Kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku smo izdvojili 6 laganih dnevnih krema sa SPF-om koje su se pokazale kao najučinkovitije, multifunkcionalne kreme koje vrijedi isprobati.

Avène Cleanance Solaire, Lancaster Sun Beauty Comfort Cream

RoC Soleil Protect, Bioderma Photoderm M

Nivea Sun Face, Lancaster Sun Beauty Comfort Cream

Foto: Instagram, Bioderma, Nivea, Avene, Lancaster, RoC
Objavljeno: 12.06.2020. u 09:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p