KOŽA

Hranjiva ulja koja osiguravaju blistav ten te ne začepljuju pore

Njega lica koju ćete rado uvrstiti u svoju skincare rutinu!

Na ulja se već stoljećima gleda kao na proizvod koji je bogat hranjivim sastojcima te koji svakako zaslužuje posebno mjesto u njezi kože. Ulja smo uglavnom koristili u njezi grubih i ispucalih područja kože, dok su se u njezi kože lica vrlo često isticala kao jedan od najnepoželjnijih proizvoda. Tko bi uopće htio staviti na lice ulje za koje se smatra kako začepljuje pore i pogoršava stanje tena?

Unazad nekoliko godina ovakav stav poprilično se promijenio u njezi kože lica, pa tako svjedočimo pravom povratku ulja na beauty scenu. Razvoj tehnologije u industriji ljepote omogućio je formuliranje proizvoda koji sadržavaju njegujuća ulja i to bez da na koži ostavljaju masni osjećaj ili se pak nakupljaju u porama i uzrokuju pojavu akni. Tako su ulja pronašla svoj put u njezi baš svih tipova kože, od one izrazito suhe i osjetljive, pa sve do kože koja ima prebrzi gubitak vlage te samim time i veću vidljivost bora. No, pored inovativnih formulacija koje hrane i omekšavaju kožu te su svojom teksturom nešto rjeđe kako ne bi stvarale začepljenje u porama, važno je znati kako ulja pravilno i koristiti.

Tako je važno ulja nanositi posljednja u svojoj skincare rutini, dakle prvo temeljito očistiti kožu lica od svih nečistoća, potom nanijeti tonik, serum, hidratantnu kremu, a zatim na red dolaze ulja. Ulja također mogu zamijeniti i hidratantnu kremu, a možete ih koristiti i tako da nekoliko kapi ulja pomiješate sa svojom kremom kako bi ona bila još bogatija. Razlog tome je način na koji ulja djeluju, pa tako ulja čine završni sloj koji štiti kožu od gubitka vode i olakšavaju njezin proces obnove. U nastavku smo izdvojili sjajna ulja koja će poboljšati izgled kože lica, a koja možete slobodno koristiti bez straha da će na koži izazvati bilo kakav neželjeni efekt.

Kiehl's Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate, Olival Omega eliksir

Clinique smart treatment oil

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil, Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Facial Oil

Foto: Instagram, Clinique, Kiehl's, Olival, The Ordinary, Drunk Elephant
Objavljeno: 09.03.2020. u 10:58

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p