KOŽA

Hranjive i hidratantne kreme koje neće zamastiti kožu lica

Njega kože i podloga za make up u jednome!

Baš kao što svatko od nas ima svoj tip kože te se njezine potrebe poprilično razlikuju, tako svatko od nas ima i različite skincare proizvode na svojoj kozmetičkoj polici. No, ono što se zasigurno može (i mora) pronaći u baš svakoj njezi kože lica jest jedna hranjiva hidratantna krema, a imati jednu takvu u svojoj kolekciji i nije baš najjednostavniji zadatak...

Hidratantna krema klasičan je proizvod u njezi kože lica čije korištenje zapravo ne ovisi o samom godišnjem dobu u kojem se nalazimo, pa ju tako na lice nanosimo tijekom cijele godine. Ono što se u njezinom korištenju mijenja ovisno o vremenu u kojem se nalazimo je tekstura, koja bi zimi trebala biti nešto teža i masnija jer vremenske prilike tako zahtijevaju. Iako se hidratacije uglavnom sjetimo za vrijeme visokih temperatura, koža svoju 'čašu vode' zahtijeva tijekom cijele godine, a pogotovo zimi kada je podložna stalnim izmjenama temperatura i prelascima iz zagrijanih prostorija u temperature ispod nule.

Ova situacija nerijetko dovodi do toga da našoj koži nedostaje vode, po čemu se ona razlikuje od standardne suhe kože, kojoj pak nedostaje ulja. Korištenje masnih i teških krema posebno problem predstavlja masnoj i mješovitoj koži, a sve zbog osjećaja kako je koža njezinim nanošenjem samo još masnija, a ne nahranjena. Također na licu se nerijetko pojavi i onaj pretjerani sjaj, koji je svakako nepogodan za nanošenje make upa.

Općenito pogrešan odabir kreme utječe i na izgled samog make upa kao i na vrijeme koje će se on na licu zadržati, stoga je pravilan odabir kreme itekako važan. U nastavku smo izdvojili kreme koje imaju izrazito lagane formule koje neće začepiti pore, a kožu će ostaviti nježnom, mekanom te će joj pružiti svu potrebnu zaštitu tijekom zimskih dana.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel Moisturiser

Nivea Aqua Effect matirajuća krema za dnevnu njegu

Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Gel Cream

NARS Cosmetics Aqua Gel Luminous Oil – Free Moisturiser

Biotherm Skin Oxygen Cooling Gel Gel

Foto: Instagram, Neutrogena, Nivea, Kiehl's, NARS, Biotherm
Objavljeno: 26.02.2020. u 10:30

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p