KOŽA

Hranjive kreme za lice koje obožavamo nanositi na kožu nakon sunčanja

Njega koja definitivno čini razliku!
Koliko god uživali u morskim radostima i u ljetnim mjesecima, naša koža se s time baš i ne bi složila. Visoke temperature ne otežavaju samo našu svakodnevicu, već ostavljaju itekako posljedice i na sam izgled i zdravlje kože, pogotovo lica koje je direktno izloženo štetnim sunčevim zrakama!

Preplanuli ten nešto je čemu težimo gotovo svakoga ljeta, ponajviše zato što lice izgleda ujednačeno, njegovano te nam je potreban minimalni make up kako bi naglasili njegovu ljepotu. No, kako svaka medalja ima dvije strane, tako i prilikom izlaganja kože štetnim sunčevim zrakama doprinosimo njezinom isušivanju, a što je nešto s čime se najčešće suočavamo nakon godišnjeg odmora. Zadržati optimalnu razinu hidratacije izazovno je tijekom cijele godine, a pogotovo u ljetnim mjesecima, stoga njega kože treba biti nešto bogatija i kontinuirana. Kožu lica važno je dobro nahraniti nakon sunčanja i kupanja, a u tome uvelike pomažu hranjive hidratantne kreme.

Primjerice, popularna Kiehl's Ultra Facial Cream nešto je što se isplati imati nadohvat ruke tijekom cijele godine, a posebice za vrijeme ljetnih mjeseci kada je koži porebno pružiti i zadržati vlažnost. Ova krema posebna je po tome da čini kožu 2,3 puta hidratiziranijom, čak i u najsušem okruženju. Nakon korištenja lice je vidljivo svježe, bez masnog i ljepljivog osjećaja, stoga će poslužiti i kao dobra podloga za make up. Pored ove kreme, u nastavku smo izdvojili još nekoliko favorita koje se isplati imati u kolekciji, a za nešto intenzivnije djelovanje i efekt hlađenja kože nakon izlaganja suncu, kreme je najbolje držati u hladnjaku!

La Roche-Posay Nutritic Intense Rich, Paula's Choice Omega+ Complex Moisturizer

Weleda Skin Food, Embryolisse Lait-Crème Concentré Moisturiser

L'Adria Harmonizing Cream, Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

Kiehl's Ultra Facial Cream, Caudalie Resvératrol-Lift Firming Cashmere Cream

Foto: Instagram, Kiehl's, Caudalie, L'Adria, Drunk Elephant, Weleda, Embryolisse, La Roche-Posay, Paula's Choice
Objavljeno: 03.08.2021. u 09:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p