KOŽA

Hranjivi serumi za lice bez kojih ne možemo zamisliti svoju jutarnju skincare rutinu

Za njegovani izgled kože baš cijeli dan!

Krema za lice slovi kao skincare proizvod koji se sa sigurnošću može pronaći na gotovo svakoj kozmetičkoj polici, no njezinu popularnost polako, ali sigurno preuzimaju serumi. Koliko god bili zadovoljni funkcioniranjem standardne kreme, ona u kombinaciji s odgovarajućim serumom zaista može napraviti čuda po pitanju izgleda same kože lica, a u nastavku otkrijte kako iskoristiti puni potencijal ove hranjive kombinacije!

Često se zna reći kako su serumi za lice nešto poput kreme na steroidima, budući da unose u kožu sve njezine benefite samo u nešto intenzivnijim koncentracijama. Za razliku od kreme, serum sadrži nešto manje molekule koje vrlo lako mogu prodrijeti u samu kožu, dok se krema uglavnom zadržava na njezinoj površini. Tako veće koncentracije aktivnih sastojaka možete prenijeti u dublje slojeve kože, što je idealno za njegu specifičnih potreba kože, od kojih je ipak najčešća hidratacija. Nadalje, serumi se kao takvi mogu češće pronaći u našoj večernjoj skincare rutini, no svakako ih je poželjno nanositi i u onoj jutarnjoj kako bi se koža što lakše i uspješnije izborila s izazovima svakodnevice.

Tradicionalno, serumi su uglavnom na bazi vode, a nanosimo ih nakon temeljitog čišćenja kože lica. Kako se ujutro trudimo da jutarnja skincare rutina bude što brža, jednostavnija, a opet učinkovita, uvijek možete u svoju standardnu kremu za lice, nanijeti nekoliko kapljica seruma, čime ćete postići laganu, gel teksturu, a nakon koje će koža biti vidno nahranjena te će i sam make up puno bolje sjesti!

Kiehl's Face Serum Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate, Lancome Advanced Génifique Serum

Immortella serum za lice

Eisenberg Comforting Calming Serum, Biologique Recherche Sérum Colostrum

Charlotte’s Magic Serum Crystal Elixir

Foto: Instagram, Charlotte's Magic, Eisenberg, Biologique, Immortella, Kiehl's, Lancome
Objavljeno: 15.06.2020. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p