KOŽA

Idealni serumi za mješovitu i masnu kožu lica

Za ten bez nepravilnosti

Činjenica jest kako svatko od nas ima drugačiju njegu kože lica, s obzirom na sami tip kože i njezine potrebe. No, mješovita i nešto masnija koža je zasigurno najzahtjevniji tip za pravilnu njegu, budući da je riječ o kombinaciji suhih i masnih regija koje nam stvaraju izazov pri odabiru skincare proizvoda.

Također masna koža sklona je nastanku akni i upalnih procesa, stoga je važno prilagoditi njegu kako bi imali kontrolu nad prekomjernim lučenjem sebuma. Iako po nekim značajkama masna i mješovita koža nisu isti tip, imaju jednu stvar zajedničku, a to je potreba za dubinskom hidratacijom. Ovakav tip kože karakterizira mastan izgled u središtu lica, odnosno T zoni koja uključuje nos, čelo i bradu, a ovo područje je poznato po tome da je sklono nastanku akni kao i po suhoći.

Ravnotežu u vašoj njezi kože lica svakako vraćaju serumi, koji pored brojnih hranjivih prednosti također kontroliraju pretjerano mašćenje kože. Serumi su izvrsna nadopuna vašoj dnevnoj i noćnoj kremi te služe kao kvalitetna podloga kako biste svom licu pružili dodatne hranjive sastojke i vlage bez mašćenja kože. U nastavku smo izdvojili sjajne serume koji će nahraniti i njegovati vašu kožu lica te pri tome neće začepiti pore.

Angela Caglia Detox Serum, John Masters Serum za masnu kožu od medvjedke

Lixirskin Night Switch BHA serum, Filorga Perfect+ serum

Foto: Instagram, Lixirskin, Filorga, Angela, John Masters
Objavljeno: 07.07.2019. u 14:18

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p