KOŽA

Isprobali smo novi serum za područje oko očiju koji vraća svjež i odmoran izgled

Serum koji pokazuje sjajne rezultate u vrlo kratkom vremenu!

Početak godine period je u kojem na papir uglavnom ispisujemo dugačke popise svega onoga što bi u istoj godini trebali ostvariti ili eventualno promijeniti kako bi ona bila što uspješnija i bolja. No, umjesto da smo puni energije i elana, naš odraz u ogledalu odaje jednu sasvim drugačiju priču, a to je da smo već na njezinom samom početku poprilično umorni. Siva i umorna koža lica te vrlo česti podsjetnici neprospavanih noći, poznati pod imenom podočnjaci, nešto su s čime se redovito susrećemo, stoga su male promjene skincare rutine itekako poželjne, kako bi znakovi umora postali stvar prošlosti!

U klub umornih definitivno se mogu i sama učlaniti, budući da užurbani tempo života i nenaspavanost ostavljaju svoj trag na mojoj koži lica. To se najviše može primijetiti na području ispod očiju, za koje smatram da su prave 'tužibabe', budući da im ne može promaknuti niti jedna čašica više ili ranojutarnje buđenje nekoliko dana za redom. Upravo to je pravi dokaz kako je riječ o zaista osjetljivom području lica na kojem je koža vrlo tanka, pa kao takva zahtijeva i nešto posebniju njegu. Unazad nekoliko godina na mojoj kozmetičkoj polici mogao se pronaći vrlo maleni broj skincare proizvoda, a koji nije uključivao preparate za njegu područja oko očiju.

Kao i većina, smatrala sam kako će dobra, hidratantna krema koju redovito koristim preuzeti na sebe i brigu o tom osjetljivom području, no kreme ipak ne funkcioniraju tako. Ono što je najčešći kamen spoticanja jest činjenica da su klasične kreme za njegu kože lica često poprilično agresivne, pa kao takve ovom osjetljivom području, gdje je koža zaista tanka, čine više štete nego koristi. U cijelu ovu priču uskaču proizvodi za okoloočno područje, koji će se ciljano boriti protiv svega onoga što na ovom području ne volimo vidjeti, a čije je korištenje s godinama postalo zaista neophodno. Budući da se polako približavam svom 27 rođendanu, znakove starenja i umora mi je sve teže sakriti make upom, na kojeg sam se donedavno oslanjala. Malo korektora bilo je sasvim dovoljno da se na mom licu vrati zdrav i osvježen izgled lica, no u posljednje vrijeme make up jednostavno 'ne sjeda' lijepo na kožu te ga mogu vidjeti uvučenog u sitne borice oko očiju, što definitivno nije izgled kojem težim. Potaknuta poznatom uzrečicom kako je bolje spriječiti, nego liječiti, ne oslanjam se toliko na make up kada su nepravilnosti na koži lica u pitanju, već isključivo na dobar skincare. U skladu s time, na mojoj kozmetičkoj polici pronašao se i moj prvi proizvod za njegu okoloočnog područja, a riječ je o Dermalogica BioLumin-C serumu oko očiju.

Ono što mi je prvo privuklo pažnju jest riječ serum. Općenito imam sjajno iskustvo kada su serumi u pitanju te mogu reći kako moja masna koža lica zaista voli serume, pa me zanimalo hoće li se ta ljubav nastaviti i kada je područje oko očiju u pitanju. Na prvi pogled proizvod mi izgleda poprilično luksuzno, no budući da mi ovo nije prvi Dermalogica proizvod kojeg koristim, upoznata sam s time da njihova ambalaža nije tu samo da bi bila oku ugodna, već itekako služi svrsi.

  Tako i ovaj proizvod od 15 ml ima prozirni aplikator koji precizno dozira potrebnu količinu proizvoda, a kojeg sam nanosila u svojoj večernjoj skincare rutini, laganim tapkanjem prstom na području podočnjaka kao i na kutove kapaka, kako ne bi oštetila kožu lica. Ono što prvo osjetim je miris citrusa, gotovo identičan miris kao kod poznatog Dermalogica seruma, BioLumin-C, o kojem imam samo riječi hvale, tako da sam već na prvu zadobila povjerenje u ovaj proizvod. Nakon što sam temeljito očistila lice i nanijela prethodnu skincare rutinu, među zadnjim koracima nanosim ovaj gelasti serum, nježno ga razmazujući na okoloočno područje prstima, a svega nekoliko sekundi bilo je dovoljno da osjetim kako proizvod reagira na koži i to u vidu ugodnog hlađenja, gotovo kao da prolazim sa žadom po cijelom području ispod oka.

 Nekoliko minuta je potrebno da se proizvod u potpunosti upije, a prvi rezultati su vidljivi po pitanju osvježenosti kože, koja poprima svoj zdrav sjaj. No, ono što je mene posebno oduševilo jest kako je cijelo područje naočigled svjetlije, kao da sam nanijela kakav dobar korektor ili highlighter. Ovaj postupak ponavljala sam i u jutarnjoj njezi lica, samo sam kao zadnji korak rutine nanijela dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom jer je ipak riječ o proizvodu koji u svojoj formuli ima dva vrlo moćna oblika vitamina C, koji su poznati po tome da njeguju i obnavljaju strukturu kože, stoga me zanimalo kako će ovako snažna formula funkcionirati na ovom osjetljivom području. Svakodnevnim korištenjem pokazalo se kako je serum dovoljno lagan i nježan za ovo delikatno područje, zahvaljujući antioksidacijskim sastojcima poput chia sjemenki, ekstrakata algi i lišća Arjune koji su poznati po osnaživanju djelovanja vitamina C, pa samim time koža postaje zaglađenija i to u tolikoj mjeri da su sitne borice gotovo neprimjetne.

Također jedan od zanimljivih sastojaka koji se nalaze u ovom serumu jest ekstrakt bijele drhtalice, gljive koja u beauty industriji postaje sve češći sastojak kozmetičkih proizvoda, budući da sjajno osvježava kožu i održava ju hidratiziranom. Svoju uigranu rutinu sam nastavila i u narednim danima, samo bih u jutarnjoj njezi lica ponekad preskočila korištenje ovog seruma za područje oko očiju jer zaista nije bilo potrebe, budući da su rezultati od prethodne noćne njege bili i dalje lijepo vidljivi te je koža bila 'ispeglana' sa zdravim odsjajem.

Iako su mi se tijekom perioda testiranja Dermalogica BioLumin-C okoloočnog seruma događao period neprospavanih noći, to se na mome licu nikako nije moglo vidjeti te sam svakodnevno izgledala svježe, odmorno, bez podočnjaka ili bilo kakvog drugog odavatelja nenaspavanosti. Definitivno će se ovaj proizvod ponovno pronaći na mojoj kozmetičkoj polici, a kupiti ga možete od 28.1. kada dolazi na naše tržište!

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 17.02.2021. u 13:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p