KOŽA

Isprobali smo proizvode za njegu kože lica s posebnim sastojcima iz Jadranskog mora

Isplati li se uvrstiti L'ADRIA proizvode u svoju svakodnevnu skincare rutinu?

Iako je period karantene sada već iza nas te smo se uvelike vratili svojoj svakodnevnoj rutini, njezine posljedice ostale su poprilično vidljive na mojoj koži lica, a koja je kroz ovaj period sigurno prošla kroz sva moguća stanja. Inače masna koža sklona miteserima i ponekom prištiću, uglavnom kada ga najmanje želim vidjeti na licu, u periodu karantene postala je poprilično dehidrirana, a sebum koji mi nije nepoznanica, lučio se više nego inače, zbog čega su se i same pore lako čepile. Ukratko, moja kozmetičarka imala je pune ruke posla nakon što su mjere popustile, a ja sam morala pronaći neku novu skincare ritnu koja će biti mrvicu nježnija prema mojoj koži, ali istovremeno i funkcionalna...

Iako se možda na prvi pogled činilo kako je cijeli svijet stao, globalna pandemija nije bila dovoljna da zaustavi vrijedno beauty tržište koje nam i dalje nastoji ponuditi neka nova rješenja u njezi kože lica. Također zatvaranje granica 'primoralo' nas je da se okrenemo oko sebe i da konačno postanemo svjesni ljepote prirode koja nas okružuje, ali i da ju pametno krenemo iskorištavati. Tako se ovih dana uvelike priča o novom domaćem brendu preparativne kozmetike, L'ADRIA, koji nudi ono najbolje što Hrvatska može ponuditi, a to su prirodni sastojci iz Jadranskog mora.

Cijela filozofija brenda je minimalizam, pa tako na poleđini proizvoda nećete pročitati hrpu sastojaka za koje niste sigurni niti što su, a cijela linija sadrži svega četiri proizvoda, čime se skincare rutina svodi na minimum. Također ovaj brend ulaže u održivu proizvodnju, što je vidljivo u samim staklenim bočicama, a budući da je riječ o clean kozmetici, bez suvišnih sastojaka, koristiti ju može i osjetljiva koža! Samo korištenje proizvoda poprilično je jednostavno, a u nastavku otkrijte kako uključiti proizvode u jutarnju i večernju rutinu, koja vas neće predugo zadržavati ispred zrcala.

Jutarnja rutina njege kože lica

Prvi korak jutarnje skincare rutine svakako je čišćenje kože lica, a zatim na kožu nanosim gel kremu koja je zapravo nastala miješanjem dvaju L'ADRIA proizvoda, Instant revitalizing seruma i Regenerative kreme. Oba proizvoda nemaju nikakav specifičan miris, što je samo potvrda da su oslobođeni od parfema, koji zaista znaju stvoriti velike nerede na licu. Na dlan stavim mrvicu Regenerative kreme te na nju 3 kapi Instant revitalizing seruma te sve zajedno pomiješam, stvarajući tako laganu i nemasnu gel kremu koja se zaista brzo upija u kožu. Nakon nanošenja lice izgleda svježe, a koža je tijekom dana bila hidratizirana te je i sam make up na nju lijepo 'sjeo' i zadržao se tijekom dana. Također ova kombinacija je vrlo lagana, prozračna, pa tako nećete osjetiti na koži onaj iritantan osjećaj zatezanja.Večernja rutina njege kože lica

Nakon što sam uklonila make up i njegove ostatke temeljitim čišćenjem, na lice nanosim Clarifying serum. Riječ je o serumu koji sadrži salicilnu kiselinu, za koju znam da moja koža obožava, pa je kao takav namijenjen za čišćenje pora i uklanjanje nepravilnosti. Oko 5 kapljica seruma dovoljno je da se nanese na cijelu kožu lica, koje nakon nanošenja izgleda vlažno, pa je tako potrebno pričekati nekoliko minuta da se on u potpunosti upije.

Nakon seruma na lice nanosim Regenerative kremu, baš kao i u jutarnjoj rutini, a tri puta tjedno ili ovisno o potrebi kože, kremu pomiješam s nekoliko kapi Rejuvenating Oil. Ovo ulje sadrži bakuchiol, pa je kao takvo idealno miješati s neutralnom kremom kako biste prilagodili koži optimalnu dozu ovog sastojka. Baza ovog uljnog seruma je skvalan, pa ima nešto intenzivniji miris za razliku od ostalih proizvoda, a riječ je o ulju koje se brzo upija, ne začepljuje pore te sprječava nastanak mitesera i upala. Budući da je moja koža masna, ovo ulje sjajno je odgovorilo na njezine zahtjeve, dakle bez osjećaja težine na licu, a odmah nakon nanošenja koža je poprimila nahranjen izgled i zdravi sjaj.Isplati li se kupnja ovih proizvoda?

Ono što me na prvu osvojilo kod ovih proizvoda jest sama filozofija brenda, a to je kako je manje, zapravo više. Zaista nema smisla stajati satima u kupaonici i opterećivati kožu raznim proizvodima koji u većini slučajeva čine koži više štete, nego koristi. Sa L'ADRIA rutinom njega kože lica svedena je na minimum te joj se u toj kratkoj rutini pruža sve što joj je potrebno, budući da svaki proizvod djeluje u različitim mehanizmima. Ono što se odmah primijeti nakon korištenja jest punoća kože, kao i njezina mekoća te prirodni sjaj.

Nakon tjedan dana testiranja lučenje sebuma znatno se smanjilo, ten je postao ujednačeniji, a ono što sam najviše primijetila su čiste pore, nešto što mi je do sada bilo zaista teško postići s drugim proizvodima. Također osjećaj lakoće na koži nešto je čemu težim za vrijeme ljetnih mjeseci, stoga je zaista riječ o rutini koju se isplati imati na svojoj kozmetičkoj polici!

L'ADRIA Instant Revitalizing serum

L'ADRIA Regenerative Cream

L'ADRIA Clarifying Serum

 L'ADRIA Rejuvenating Oil

Foto: Doris Ostreš, L'ADRIA
Objavljeno: 22.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p