GREEN

Izdvojili smo nekoliko najboljih prirodnih dezodoransa koji su nježni prema koži i pružaju osjećaj svježine!

Za osjećaj svježine baš cijeli dan!
U posljednjih nekoliko godina, prirodni dezodorans je prešao veliki put od uobičajenog sredstva za njegu tijela. Iako na početku nije bilo mnogo opcija prirodnih dezodoransa, čini se da je gotovo svaki brend za osobnu njegu lansirao svoj vlastiti prirodni dezodorans.

Uz sve opcije i internetske recenzije, lako je zaroniti u njihov svijet. Međutim, jedna stvar koju trebate znati o njima jest ta da vas neće spriječiti da se znojite. To je zato što prirodnim formulama nedostaje aluminij, sastojak konvencionalnih antiperspiranta koji začepljuje žlijezde znojnice. Kao što naziv implicira, antiperspiranti rade na blokiranju znojnih kanala, dok su dezodoransi namijenjeni kamufliranju neugodnih mirisa. Prirodni dezodoransi imaju alternativne sastojke poput glicerina, koji mogu apsorbirati vlagu kako bi vam pomogli da ostanete suhi. Ne postoji prirodni antiperspirant bez aluminija!

Suprotno onome što ste možda čuli, aluminij zapravo nije štetan. Što se tiče glasina o povezanosti aluminija s rakom, nema jakih epidemioloških studija u medicinskoj literaturi koje povezuju rizik od raka dojke i korištenje antiperspiranta. No, mnogi se i dalje odlučuju za prirodne dezodoranse jer oni ne blokiraju vaše pore pazuha. Drugim riječima, cilj ovih dezodoransa je omogućiti koži pazuha da prirodno diše.

Pronalaženje dezodoransa koji vam odgovara vrlo je osobni proces koji će vjerojatno uključivati puno isprobavanja jer nečiji omiljeni prirodni dezodorans možda neće biti učinkoviti za nekog drugog. S obzirom na to da postoji mnogo čimbenika koje treba uzeti u obzir (želite li dezodorans na bazi drvenog ugljena ili onaj u obliku gela ili kreme), u nastavku smo izdvojili najbolje opcije prirodnih dezodoransa koji osvajaju na prvu!

Schmidt’s Deodorant Stick Charcoal & Magnesiu, Ursa Major Hoppin’ Fresh Deodorant

LoveFresh Lemon Verbena Deodoran, Piper Wai Natural Deodorant Cream

Little Seed Farm Deodorant Cream Grapefruit Lemon, Dove 0% Aluminum Cucumber & Green Tea Deodorant Stic

Foto: Instagram, Little Seed Farm, Dove, LoveFresh, Ppier Wai, Schmidt's, Ursa Major
Objavljeno: 08.02.2022. u 12:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p