KOŽA

Izdvojili smo nekoliko najboljih proizvoda za uklanjanje celulita

Pravo je vrijeme za krenuti u borbu protiv narančine kore
Možda vam se tako ne čini no pitanje je trenutka kada će nas iznenaditi nešto toplije vrijeme, a što podrazumijeva i laganiju te prozračniju odjeću koja otkriva veći dio kože. Iako je zimi lijep osjećaj ušuškati se u neku vrstu komocije te uživati u visoko kaloričnoj hrani, pred proljeće nas nekako uhvati osjećaj panike po pitanju vlastitog izgleda, pogotovo kada se u fokusu nalazi borba s dosadnim celulitom!

Celulit ili narančina kora kako se ovoj estetskoj nepravilnosti najčešće 'tepa' nešto je što na svom tijelu ima baš svaka žena te je riječ o normalnoj pojavi. Ono što se kod celulita može napraviti jest to da se smanji njegova vidljivost, a gdje vodeću ulogu ima promjena načina života, odnosno veća fizička aktivnost koju je potrebno kombinirati s kvalitetnim i učinkovitim proizvodima kako bi rezultat bio što bolji i uspješniji. Razlozi zašto je kod nekih celulit izraženiji su zaista brojni te nerijetko individualni, no sigurno ćete se složiti da je jedan od glavnih razloga i način sjedilačkog načina života, odnosno nedostatak fizičke aktivnosti - što je zapravo boljka modernog doba.

 


Kako smanjiti vidljivost celulita?

Ono što s celulitom možemo napraviti jest umanjiti njegovu vidljivost, no ne ga i eliminirati u potpunosti, stoga neka vaša očekivanja prije svega budu realna. Ova pojava nije samo posljedica našeg životnog stila, već može biti i uzrokovana hormonalnom neravnotežom, ali i problemima cirkulacije krvi te povećanim količinama toksina u masnom tkivu. Celulit se najčešće može primijetiti u predjelu nogu i bokova jer je u ovim područjima cirkulacija krvi nešto sporija, a za što je najefektnija masaža.
 
Prednost masaže je ta što poboljšava cirkulaciju i limfe te će ukloniti toksine iz tijela. Pored toga u svakodnevnu rutinu je važno uključiti i proizvode čija je formula fokusirana na uklanjanje celulita, a koji u sebi sadrže aktivne sastojke koji kao takvi duboko prodiru u kožu te ona s vremenom postaje čvršća. Posebno sjajni proizvodi su oni na bazi kave čija formula djeluje stimulativno i poboljšava protok krvi na površinu kože. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih proizvod koje se isplati uvrstiti u rutinu, stoga započnite već sada s kvalitetnom njegom!

 

Paula's Choice Retinol Skin-Smoothing Body Treatment, Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert

NIVEA Skin Firming & Toning Gel-Cream, Afrodita Anti-Cellulite Boost aktivator s detox efektom

Biobaza Anticellulite gel za učvrščivanje kože, Nikel Koncentrat protiv celulita

Foto: Instagram, Biobaza, Nikel, Nivea, Afrodita, Paula's Choice, Clarins
Objavljeno: 10.03.2023. u 12:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p