KOŽA

Izdvojili smo nekoliko seruma čiji se rezultati na koži lica mogu primijetiti odmah!

Serumi koji čine razliku u njezi kože!
Vremena u kojima se na našoj kozmetičkoj polici mogla pronaći samo jedna dobra krema daleko su iza nas, pa tako svakodnevnu njegu kože lica ne možemo zamisliti bez kvalitetnog seruma. Danas na tržištu postoji zaista pregršt seruma čiji aktivni sastojci bi trebali napraviti pravo malo čudo na koži lica, no iz vlastitog iskustva sigurno znate da to baš i nije tako...

Serume općenito volimo koristiti kao korak nakon očišćene kože lica, a prije hidratantne kreme kako bismo koži pružili njegu u svim njezinim slojevima. Za razliku od nešto popularnijih krema, serumi prodiru duboko u sve slojeve kože pružajući tako njegu iznutra, dok se kreme zahvaljujući gustoj teksturi najčešće zadržavaju na njezinoj samoj površini. Također, razlikujemo nekoliko vrsti seruma, ovisno o aktivnim sastojcima koji se nalaze unutar njihove formule, pa ih tako koristimo za dubinsku hidrataciju ili za rješavanje nekog ciljnog problema kože, poput crvenila ili hiperpigmentacije, ali i kao sjajnog saveznika u anti age rutini. S druge strane, postoji grupica seruma koji su kao tvoreni za one nestrpljive, a koji pak nemaju vremena čekati da se nakon nekoliko mjeseci korištenja tek krenu pojavljivati prvi rezultati njege.

Riječ je o serumima koji su toliko 'jaki' da se rezultati korištenja mogu primijetiti odmah, poput zdravijeg izgleda kože, punijeg tonusa i ujednačenog tena. Primjerice, naš apsolutni favorit je The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, serum koji kao stvoren za baš svaki tip kože lica te ga je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu skincare rutinu. Niacinamid (vitamin B3) smanjuje tamne mrlje, čisti pore te kontrolira količinu lučenja sebuma, stoga će ga masna koža posebno obožavati.

Pored ovog proizvoda u nastavku smo izdvojili još nekoliko učinkovitih seruma, a koji će napraviti pravo malo čudo na koži lica!

Augustinus Bader The Serum, Kiehl's Midnight Recovery Concentrate, The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, Kiehl's Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, Vichy Liftactiv Specialist B3 Dark Spots Serum protiv bora i tamnih hiperpigmentacijskih mrlja

Foto: Instagram, Augustinus Bader, Kiehl's, The Ordinary, Vichy
Objavljeno: 31.08.2022. u 14:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p