KOŽA

Jeste li znali da možete besplatno napraviti analizu svoje kože te prema njoj složiti rutinu njege?

Isprobali smo Kiehl'sovu uslugu analize kože!

Ono što je zasigurno najveći izazov kada je njega kože u pitanju jest slaganje vlastite skincare rutine. Tako sigurno ni sami ne znate točan broj proizvoda koji su prošli kroz vaše ruke, da bi na kraju veliki broj njih skupljao prašinu na kozmetičkoj polici. Također nerijetke su situacije da nam određeni proizvod zapravo odgovara, ali ga ne znamo uklopiti u vlastitu rutinu ili ne možemo otkriti njegov puni potencijal zbog nepravilnog korištenja. Da, zamke u skincare svijetu nalaze se na svakom koraku, no njihovo savladavanje može biti mrvicu jednostavnije ako se prepustimo u ruke stručnjaka!

U kakvom stanju se zapravo nalazi naša koža, vrlo teško možemo odokativno ocijeniti, a to bi zapravo trebala biti polazna točka kada se upuštamo u kupnju kozmetičkih proizvoda. Ono što možemo primijetiti jest njezino perutanje ili nešto intenzivnije lučenje sebuma, no to su zapravo površinski pokazatelji onoga što se zapravo događa u njezinom najnižem sloju. Kako biste imali cjelokupnu situaciju pod kontrolom te točno znali što se s vašom kožom događa, odnosno kakva ciljana njega joj je potrebna, nije naodmet napraviti analizu kože. Skincheck usluga besplatno je dostupna u svim Kiehl'sovim poslovnicama, a u nastavku otkrijte kako izgleda cijeli postupak!Analizu lica možete napraviti u bilo kojem trenutku, dakle nije potrebno unaprijed zakazati termin, a poželjno je da na koži nije nanesen make up, no ako ga i imate, on neće utjecati na rezultate ako je prošlo nešto više od sat vremena nakon što ste ga nanijeli. Prije samog testiranja, ukratko sam opisala svoju standardnu skincare rutinu Kiehl'sovoj savjetnici za njegu, Aniti Radičević, a koja je istaknula nekoliko nedostataka u istoj. Njegu svog lica započinjem double cleansing metodom, koja je sjajna za uklanjanje baš svih nečistoća s kože, no nakon nje bi bilo poželjno nanijeti tonik. Kako vjerujem da nisam jedina koja u svojoj njezi preskače tonik, ono što je važno istaknuti jest da on ima značajnu ulogu u postizanju ujednačenog tena, kao i u balansiranju pH kože, a također pospješuje i smanjivanje iritacija.Proizvod kojeg sam dobila na preporuku jest Kiehl’s Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner, čija se bočica u svijetu proda svakih 12 sekundi! Ono što je sjajno kod ovog tonika jest to što ne sadrži alkohol, izuzetno je blag te je kreiran iz čitavih cvjetova i čistog ekstrakta nevena, koji se mogu primijetiti i unutar bočice. Također ne isušuje kožu i ima umirujuće djelovanje, pa će ga voljeti i najosjetljiviji tipovi kože. Nadalje, kako bi mi što bolje približila korištenje tonika, Anita mi je savjetovala da prije nanošenja blazinicu namočim u toplu vodu, a zatim na nju nanesem tonik. Tako ću svom licu pružiti opuštajući tretman njege i dodatno navlažiti lice za daljnju njegu.

Nakon kratkih konzultacija, opisano stanje i rutinu trebalo je i analizirati. Cijeli postupak je poprilično brz i jednostavan te ga se vrlo lako može provesti pridržavajući se svih epidemioloških preporuka. Na obraz se prislanja inovativan uređaj za analizu kože, specijalno dizajniran za procjenjivanje dva ključna čimbenika zdrave kože; jačine njezine barijere te razine hidratacije epidermisa.

Nakon svega nekoliko sekundi, rezultati su pokazali da je barijera kože zapravo lijepo očuvana, možda mrvicu ispod idealne granice (86), dok je razina hidratacije nezadovoljavajuća (64). Kada bi koža bila u idealnom stanju, oba parametra bi prikazivala brojku 90 ili više. Drugim riječima, mojoj koži je hitno potrebna 'čaša vode', a što zapravo objašnjava i zašto sam odmah na početku dobila preporuku u vezi korištenja tonika.Kako bi nadoknadila izgubljenu vlagu, uz tonik sam na preporuku dobila i Kiehl's Iris Extract Activating Treatment Essence. Riječ je o esenciji koja pomaže pri hidrataciji kože te je dodatni korak u rutini njege lica, odmah nakon njegovog čišćenja i tonika. Ono što je sjajno kod ove esencije jest i to što ima i anti age učinak te smanjuje vidljivost pora. Njezina tekstura je vrlo vodenasta, štoviše gelasta, pa kao takva sjajno priprema kožu za daljnje nanošenje seruma i kreme.

Kiehl's Iris Extract Activating Treatment Essence

Također nedostatak u mojoj skincare rutini je i preskakanje njege okoloočnog područja, što bi zapravo preventivno trebalo uzeti u obzir budući da je riječ o osjetljivom području koje je s godinama sve teže njegovati. Anita mi je za njegu ovog područja otkrila jedan sjajan trik, a to je da njihovu poznatu Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado okoloočnu kremicu mogu koristiti i kao hranjivu masku, samo je potrebno nanijeti nešto deblji sloj na područje oko očiju, a što je zapravo sjajan trik za one dane kada je potrebna nešto intenzivnija hidratacija ovog osjetljivog područja.

Kiehl's Creamy Eye Treatment with AvocadoOsim upoznavanja s nekim novim proizvodima koji bi mogli pospješiti moju postojeću rutinu, kroz konzultacije sam dobila i još nekoliko korisnih savjeta u vezi proizvoda koji su već godinama sastavni dio moje njege. Kiehl's Midnight Recovery Concentrate nešto je što uvijek ima počasno mjesto na mojoj kozmetičkoj polici, a kako bi 'izvukla' ono najbolje iz njega, proizvod bi bilo poželjno prije nanošenja zagrijati među dlanovima, a potom a nježno umasirati u kožu i na područje vrata. Masaža lica nešto je što će pospješiti cirkulaciju kože, ali i pomoći bogatim sastojcima da prodiru što dublje u njezine slojeve.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Ono što mi se posebno svidjelo u analizi kože i samim konzultacijama jest to što bez obzira na to koristite li proizvode nekog drugog brenda, vrlo lako možete nadograditi svoju postojeću rutinu te izmijeniti njezine eventualne nepravilnosti, čime se zapravo zadovoljstvo svojom kožom stavlja u prvi plan, a ne nužna prodaja proizvoda. Također ako nemate već posloženu skincare rutinu, dobit ćete prijedlog kako bi ona trebala izgledati, a u nastavku sam izdvojila onu prikladnu za normalnu kožu s problematičnom T- zonom!

Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash, Kiehl's Calendula Herbal Extract Alcohol Free Toner, Kiehl's Daily Refining Milk-Peel Toner, Kiehl's Iris Extract Activating Treatment Essence, Kiehl's Vital Skin-Strengthening Super Serum, Kiehl's Powerful Vitamin C Eye Serum, Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado, Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Sjajno je i to što ćete za svaki preporučeni proizvod dobiti i uzorke proizvoda, pa se tako i sami možete uvjeriti u njegovu učinkovitost prije kupnje. I za kraj, dok brinemo o zdravlju svog lica, nije naodmet voditi računa i o svijetu oko nas, pa tako omiljene proizvode u Kiehl'sovim trgovinama možete i reciklirati te za nagradu uživati u njihovom poznatom balzamu za njegu usana, proizvodima iz travel kolekcije ili pak u proizvodu po želji. Sjajno, zar ne?

Kiehl'sove prodavaonice možete pronaći u Arena Centru, Centar Cvjetni, City Center one West, City Center one Split i Supernova Zadar, a za sve one kojima Kiehl's prodavaonice nisu blizu, postoji usluga telefonskih konzultacija i narudžba proizvoda na kućnu adresu. Više informacija možete saznati na Kiehl's Hrvatska Facebook profilu ili Instagramu!

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 16.10.2020. u 10:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p