KOŽA

Jeste li znali da postoji jastuk koji rješava probleme s aknama?

Proizvod o kojem bruji baš cijeli Internet!

Kada je njega kože lica u pitanju, zasigurno najteža borba koju možemo voditi u svrhu njegovog besprijekornog izgleda jest borba s aknama. Riječ je o zaista iscrpnoj borbi koja zna trajati i po nekoliko godina, pogotovo zato što je uzrok njihovog nastajanja vrlo često i nepoznat. Razlozi koji utječu na pojavu akni mogu biti raznoliku, od poremećaja rada hormona, pretjeranog lučenja žlijezda lojnica, pa sve do bakterija koje se hvataju za našu kožu, stvarajući pritom prave tempirane bombe na licu, a koje najčešće vrebaju na mjestima gdje ih najmanje očekujemo...

Poznato je da kvalitetan san itekako utječe na naše zdravlje, raspoloženje, kao i na sam izgled, s naglaskom na izgled kože. Dok mi spavamo, naša koža prolazi kroz procese regeneracije, odnosno obnavljaju se njezini dijelovi koji su se tijekom dana oštetili. Kroz ovaj proces koža ne prolazi sama te joj uvelike i mi pripomažemo kvalitetnom skincare rutinom, zbog koje koža zadržava hidrataciju i uspješno provodi proces samoobnove. No, što ako naša koža svakim jutrom pokazuje svoje najgore izdanje i to upalnim procesima za koje ni sami ne znamo zašto do njih dolazi?

Jedan od razloga koji može utjecati na pojavu akni je i spavanje na jastučnicama koje samu kožu iritiraju ili ih jednostavno ne mijenjate redovito koliko je to zapravo potrebno. Jastučnice vrlo često uništavaju prirodnu strukturu kože jer se u njima skupljaju ulja i bakterije koje se nalaze na našem licu te ih spavajući samo iznova vraćamo i prenosimo po koži lica. Također ulja ostavljaju i naša kosa kao i ruke, pa se samim time bakterije vrlo lako razmnožavaju.

Upravo zato se pokazalo poprilično korisnim korištenje jastuka brenda Asda Geroge Home, koji je nedavno na tržište izbacio jastuk u kojeg su utkani bakreni ioni. Bakar se otpušta nakon što dođe u kontakt s vlagom kože, a poznat je po antibakterijskim svojstvima koja uspješno savladavaju akne, kao i bore lica. Riječ je o vrlo mekanim jastucima koji sprječavaju pojavu svih nepravilnosti na koži lica, istovremeno povećavajući elastičnost same kože, a cijena jastuka je 10 £ te ga možete naručiti online!

Objavljeno: 15.03.2020. u 14:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p