KOŽA

Jeste li znali da postoji 'pametni' serum koji prilagođava njegu ovisno o potrebama kože?

Serum zahvaljujući kojem više nikada nećete koristiti pogrešan skincare proizvod!

Vjerujem da ćete se složiti kada kažem da je jedan od najvećih izazova u njezi lica pronaći proizvod koji će savršeno odgovoriti na potrebe kože. Razlog je zapravo poprilično jednostavan, a to je činjenica da je prilikom odabira proizvoda kojeg ćemo uvrstiti u rutinu potrebno toliko toga uzeti u obzir. Od toga da znamo prepoznati koji tip kože uopće imamo, zatim razumjeti da pojedini tip kože može prolaziti i kroz različita stanja pa sve do toga da je naša koža neprestano izložena vanjskim faktorima koji također na njoj ostavljaju svoj trag.

Odgovor na ova pitanja krije se zapravo u jednom Dermalogica novitetu, a o kojem se ne prestaje pričati od kada je kročio na tržište. Riječ je o Smart Response Serumu koji je sve samo ne običan serum! Napredak tehnologije je sve očitiji u beauty svijetu, pa tako sve ono što svojim golim okom ili stečenim iskustvom ne možemo procijeniti u njezi kože, vrlo lako možemo prepustiti u ruke - tehnologiji. Upravo je tehnologija ono što ovaj serum čini posebnim jer se prilikom njegovog korištenja primjenjuje tzv. tehnologija pametnog odgovora (Smart Response Technology). O čemu je zapravo riječ? Ova tehnologija omogućuje da se četiri ključna sastojka koja se nalaze u serumu aktiviraju samo onda kada je to potrebno. Dakle, ako je vašoj koži potrebno smirivanje, učvršćivanje, posvjetljivanje ili hidratacija, ovisno o signalima koje vaša koža šalje, aktivira se neki od navedenih sastojaka. Također, kod ovog seruma je fascinantna i činjenica da osim što može prepoznati ono što je koži u trenutku korištenja najpotrebnije, može i spriječiti posljedice prije nego one postanu vidljive golim okom!Kako je u pitanju nešto što još nije viđeno u beauty industriji, odlučila sam i sama testirati spomenutu tehnologiju Smart Response Seruma. Kako bi točno znala na koju problematiku moje kože će se ovaj serum najviše fokusirati, isprobala sam Smart Skin Response aplikaciju. Riječ je o aplikaciji koja može prepoznati što točno koža kroz svoje promjene poručuje. Za početak kožu je potrebno temeljito očistiti, zatim ukloniti sve s lica, pronaći dobro osvjetljenje i napraviti fotografiju. Rezultati su vidljivi odmah, a aplikacija je kao problematiku moje kože označila pojavu finih linija i bora kao posljedicu smanjivanja kolagena u koži. Budući da moje lice izgleda umorno i sivo, Smart Response Serum djelovat će na pojavu bora i dehidraciju, prevenirajući tako nastanak oštećenja. Također, moje lice nema problema s crvenilom niti tamnim mrljama koje ovaj serum može detektirati, pa se tako sastojak odgovoran za njegovo rješavanje neće aktivirati.

Sastojci koji se nalaze u ovom serumu poprilično su nesvakidašnji i zanimljivi, a svaki od njih ima svoju ključnu ulogu u reagiranju na signale koje šalje koža. Primjerice, oligosaharidi iz hidroliziranog beta glukana reagiraju na signale dehidracije, dok se oligosaharidi iz arabinoksilana dobiveni hidrolizom pšeničnog brašna aktiviraju kako bi posvijetlili kožu i smanjili pojavu tamnih mrlja. Sastojak kojeg svakako treba istaknuti je Japanska trešnja Cornelia bogata galnom kiselinom, a koja pak smiruje kožu i smanjuje pojavu crvenila. Biljni šećer manoza 6 fosfat reagirat će na pojavu prvih bora, a zahvaljujući njemu lice će biti vidno zaglađeno i učvršćeno.Nadalje, osim što ćete s ovim serumom biti sigurni da koristite proizvod koji je namijenjen za vašu kožu, višeminutno stajanje u kupaonici pred zrcalom postat će stvar prošlosti jer u jednom proizvodu imate sve što joj je potrebno da bi sačuvala svoje zdravlje i njegovan izgled. Utjecajem društvenih mreža dobili smo pomalo nerealnu sliku kako bi kvalitetna njega kože trebala izgledati, no ona zaista ne mora sadržavati deset koraka njege da bi bila funkcionalna. Dermalogica Smart Response Serum na vrlo jednostavan način zadovoljava razne potrebe kože, rasteretivši tako naše kupaonske police!Ovaj serum koristila sam nakon što bi dobro očistila kožu lica metodom dvostrukog čišćenja te je jedan pritisak sasvim dovoljan za područje cijelog lica, vrata i dekoltea. Formula je zapravo vrlo gelasta, ali se brzo upija u kožu, bez osjećaja zatezanja ili peckanja. Ono što se može prvo primijetiti nakon nanošenja proizvoda jest da koža poprima izgled kao da 'puca' od zdravlja, a njegu je sasvim dovoljno 'zaključati' hidratantnom kremom. Također, Smart Response Serum možete koristiti i u jutarnjoj rutini gdje se meni pokazao kao pun pogodak, budući da na koži stvara jedan svilenkasti osjećaj poput kakvog primera, pa make up proizvodi puno ljepše i prirodnije 'sjedaju' na kožu.

Ako spadate u skupinu onih žena koje zaista nemaju vremena stajati satima pred zrcalom i slijediti korake skincare rutine kojima se ne nadzire kraj ili pak ne želite ponovno u svoju kolekciju smjestiti proizvod koji ipak nije prikladan za stanje vaše kože, onda je Dermalogica Smart Response Serum proizvod kojeg se isplati imati nadohvat ruke!

Dermalogica Smart Response Serum

Foto: Doris Ostreš, Dermalogica
Objavljeno: 26.07.2021. u 09:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p