KOŽA

Kada je pravo vrijeme za započeti s anti age njegom?

Njega koju ne biste trebali preskakati!

Kada je njega kože lica u pitanju, ono čemu težimo jest da njegov izgled bude čim više besprijekoran, no s godinama kao da zahtjevi same kože postaju sve veći te im je kao takvima sve teže i udovoljiti. Tako o starenju ne razmišljamo dok ne primijetimo na licu pojavu prvih bora, a tada ova borba postaje poprilično naporna i iscrpna, stoga je definitivno pametnije u borbu s prvim znakovima starenja krenuti i prije same njihove pojave!

Kvalitetna prevencija u skincare rutini puno znači kada je lijep izgled kože u pitanju, a pravi dokaz toga je i anti age rutina. Posljednjih nekoliko godina na tržištu sve češće možemo vidjeti skincare novitete čije formule su usmjerene isključivo na prevenciju i 'peglanje' prvih znakova starenja, ali i proizvode s intenzivnijim formulama koji vrlo uspješno uklanjaju i duboke bore. Puno faktora ovisi o tome kada će naša koža početi pokazivati znakove starenja, a genetika kao takva ima veliki utjecaj. Također ubrzano starenje proces je koji je već godinama prisutan kao posljedica klimatskih promjena, smoga, nezdrave prehrane, stresnog načina života i štetnog utjecaja sunca, pa nije iznenađujuće da anti age rutina postaje sve prisutnija i kod mladih osoba.

Brojna istraživanja su pokazala da zbog nezdravog životnog tempa kojem smo gotovo svi mi izloženi, s anti age rutinom treba započeti oko 25. godine, kada tekstura kože postaje sve slabija. Ono što biste za početak trebali uvrstiti u svoju skincare rutinu jest dobra okoloočna krema s anti age učinkom, budući da je u ovim godinama sve teže sakriti dobrim make upom neprospavanu noć.

Također veći fokus bi trebao biti na proizvodima koji sadrže hijaluronski kiselinu, tvar koja se nalazi u našim vezivnim tkivima te ima važnu ulogu u hidrataciji kože. Ovakvi proizvodi pomažu koži u njezinoj regeneraciji te joj vraćaju tonus, zbog čega ona izgleda mlađe i zategnutije. Sjajne proizvode kao početak vaše anti age rutine izdvojili smo u nastavku jer je uvijek bolje spriječiti, nego liječiti!

Caudalie Resveratrol Lift dnevna anti age krema

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Nivea Cellular Perfect Skin

La Mer The Eye Concentrate

Vichy Normaderm Anti age krema

Nivea Cellular Anti Age dnevna njega lica

Foto: Instagram, Caudalie, Kiehl's, Nivea, La Mer, Vichy, 
Objavljeno: 05.06.2020. u 09:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p