KOŽA

Kako ispravno koristiti proizvode za samotamnjenje?

Za prekrasno preplanuli izgled kože!

Iako se možda po vremenskoj prognozi ne čini tako, ljeto nam je svakim danom sve bliže. U proljeće je hvatanje sunčevih zraka poprilično veliki izazov, pa tako mnogi svoj brončani ten odluče potražiti u solariju, što je efikasno, no ne i najzdravije rješenje. Tako iz sezone u sezonu postaju sve popularniji proizvodi za samotamnjenje, koji uz ispravno korištenje vrlo lako mogu postati pravi ljetni saveznici!

Mnogima će na prvi spomen proizvoda za samotamnjenje, pasti na pamet ogroman nered u kupaonici, kojeg prate smeđe mrlje posvuda. Također česti je slučaj da proizvod na našoj koži ne izgleda prirodno ili da se 'zavuče' na neželjena mjesta, poput laktova ili dlanova, a što je praktički nemoguće kasnije ukloniti. Sigurni smo kako svatko od nas ima barem jednu 'horor' priču kada je korištenje proizvoda za samotamnjenje u pitanju, no uglavnom nije problem u samim proizvodima koliko u našem pristupu istima.

Kao i za sve u beauty svijetu, tako i za ove proizvode postoje zlatna pravila korištenja koja nikako ne smijete preskakati ako težite ka ujednačenom i suncem okupanom izgledu kože. Prije svega kožu je potrebno pripremiti na ovakvu vrstu tretiranja, stoga temeljito uklonite sve dlačice s tijela kako bi koža bila u potpunosti glatka. Također temeljiti piling važan je da bi koža bila lijepo ujednačena, a njime ćete spriječiti neželjene mrlje na tijelu koje znaju ostati nakon nepravilnog korištenja samih krema.

Poznato je i da dobro hidratizirana koža uspješnije upija boju od one suhe, stoga nahranite kožu bogatom kremom ili losionom prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Nadalje, ako niste sigurni odgovara li vam ton proizvoda, radije se odlučite za onaj nešto svjetliji, a cijeli postupak započnite od nogu, kružnim pokretima. Ako vam pak ostane boje na neželjenom mjestu, uvijek ju možete ukloniti limunovim sokom, kao najefektnijom metodom uklanjanja.

Objavljeno: 13.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p