KOŽA

Kako izgleda skincare rutina omiljene glazbenice i kantautorice Lu Jakelić?

Prirodni i održivi proizvodi koje se isplati testirati!

U njemu se krije vječna ljepota, a upravo ono prati poznatu glazbenicu i kantautoricu Lu Jakelić kroz cijeli život. Od ranog djetinjstva koje je provela okružena poljima smilja u rodnoj Podravini pa do suradnje sa Sapunotekinim brendom prirodne kozmetike i prirodnih sastojaka, među kojima je i smilje.

Osim što Lu voli biljne mirise, a smilje smatra fascinantno ljekovitim, ona teži živjeti održiv način života te se prije dvije godine u potpunosti okrenula prirodnim i održivim proizvodima. Sve su to vrijednosti koje i Sapunoteka brend promovira još od 2009. godine kada je osnovana iz ljubavi prema prirodnim sastojcima na obalama Jadrana. Hladno prešana ulja i maslaci, pročišćena voda i prirodna eterična ulja su samo neki od njih. Mirišljavi Sapunotekini ručno rađeni proizvodi su etični, veganski i cruelty free, zaštićeni ekološki certificiranim konzervansom.U Sapunoteci jednaku pažnju posvećuju i ekološkom pakiranju, od prepoznatljivih aluminijskih tuba koje čuvaju proizvod od oksidacije i kontaminacije, a mogu se reciklirati neograničen broj puta bez gubitka kvalitete materijala, sve do recikliranog kartona kao sekundarne ambalaže. S time se i Lu slaže te navodi: „Volim prirodnost u svemu, tako i u kozmetici. Stoga sam i odabrala Sapunotekine proizvode - da znam što stavljam na svoju kožu te da sastojci nisu nikome naudili. Pazim da su sastojci u svemu što koristim cruelty free i prirodni... Pokušavam živjeti održiv način života - smanjujem plastiku u svom domu, nosim sve u platnenim torbama, pijem vodu iz višekratne bočice već godinama, hranu motam u folije od voska (Pčelarko), educiram se, nastojim jesti plant based prehranu.

Kada radiš ono što voliš, ne odvajaš posao od slobodnog vremena. Jer muzika i stvaralaštvo idu jedno uz drugo ruku pod ruku. Pa ipak Lu kaže da su joj u tom intenzivnom radnom okolišu glazbene industrije koja traži puno od tebe, pogotovo da uvijek imaš dobru energiju, mir i tišina nešto najvrjednije. Dok je prije bila noćni tip i koristila to vrijeme za učenje i pisanje, sve više postaje sklonija jutarnjim ritualima koji uključuju – jutarnju kavu, temeljitu njegu kože i vrijeme za sebe. U to su uključeni i trikovi poput masiranja lica jade rollerom od rozenkvarca, koji je inače odličan za poticanje cirkulacije, limfne drenaže lica i smanjenja 'jutarnje napuhnutosti'. Osim toga Lu voli raditi jogu, meditirati ili naprosto slušati ptice na svom malom balkončiću.

Rekli bismo stoga da je i pravi predstavnik 'slow movement-a' koji propagira više uživanja u malim svakodnevnim stvarima. Ono što i sam Sapunotekin brend predstavlja. Njegu tijela i lica Lu voli provoditi uz Sapunotekine proizvode kao što su piling za lice i tijelo BHA 2%, dnevnu krema za lice za normalnu kožu ili losion za tijelo. Sve detalje otkriva u videu objavljenom na njenom Instagram kanalu. Osim toga, kaže Lu kako se u njenoj torbici može uvijek naći balzam od kamilice za usne i Sapunotekina krema za ruke, dok bez kreme za zaštitu od sunca ne izlazi van iako pljuštala kiša. Istovremeno nježna i snažna, autentična, jednostavna, prirodna, iskrena i svoja!

Losion za tijelo Badem

Piling za lice i tijelo BHA 2%

Krema za lice Kamilica, crni kim i noćurak (normalna i osjetljiva koža)

Foto: PR
Objavljeno: 11.05.2021. u 10:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p