KOŽA

Kako izgleda svakodnevna beauty rutina jedne uspješne poslovne žene i majke?

Intervju: Anita Dujić Broadfoot

Biti majka i uspješna poslovna žena izazov je s kojim se brojne žene svakodnevno suočavaju, a koji nerijetko i ne ostavlja puno vremena za posvetiti sebi. S druge strane, postoje žene koje ostavljaju dojam kao da im baš sve tako lako polazi za rukom te u svakom trenutku izgledaju apsolutno besprijekorno. Pravi primjer jedne takve žene je i Anita Dujić Broadfoot, model, set dekoraterka i dizajnerica nakita te mama malene djevojčice, a koja nam je u razgovoru otkrila kako izgleda njezina užurbana svakodnevica, ali i kako se ispunjenost brojnim poslovnom obavezama, kao i slatkim majčinim brigama, odrazilo na njezinu beauty rutinu!

Osim po elegantnom stilu, Anita Dujić Broadfoot poznata je i kao velika zaljubljenica u kozmetiku, pa je tako njezina kozmetička torbica, pored ormara, mjesto na koje bi uvijek vrlo rado zavirili. Pored skincare i make up proizvoda, na njezinoj polici mogu se pronaći i razne mirisne bočice, a od kojih je jedan parfem u njezinoj svakodnevici preuzeo ulogu klasika, pa mu se kao takvom uvijek vraća. Riječ je o parfemu Armani Sì Intense koji se izdvaja od drugih mirisa zahvaljujući kombinaciji crnog ribizla, ruže iz turske regije Ispart, poznate kao 'grad ruža', i baršunaste, opijajuće davane, a koji je zapravo svojevrsna posveta modernog ženi, baš kao što je i sama Anita. Žene koje se ne boje riskirati te sve što rade u životu, rade s jednom ženstvenosti i elegancijom, nešto je što definira Armani ženu, a upravo jednu takvu možete bolje upoznati u nastavku!Biti žena poduzetnica nije nimalo jednostavan niti lak pothvat. Kako si se pronašla u tim vodama i koliko je zapravo izazovan posao s kojim se baviš?

Moj svaki dan je prepun izazova, bilo privatno bilo poslovno, no kako sam počela raditi s 15 godina to me naučilo da budem jaka i samostalna jako rano, puno ranije nego moje vršnjake. Sva ta iskustava koja sam stekla radeći u inozemstvu i kod nas su me naučila uspješno plivati u današnjem (pre)brzom svijetu. Moj životni moto je da nema problema, samo izazova i tako pristupam svemu.

Tvoj posao osim što zahtijeva poduzetnost, također ovisi i o kreativnosti. Gdje pronalaziš inspiraciju?

Mislim da svatko od nas posjeduje kreativnost, samo netko u manjoj, a netko u većoj mjeri. Ona također ovisi i o tome koliko je hranimo. Ja sam oduvijek bila istovremeno čvrsto na zemlji i visoko u oblacima i valjda je to ta dobra kombinacija s kojom uspijevam spajati i jedno i drugo. Inspiraciju pronalazim u svemu, najviše u prirodi i ljudima, na cesti, u detaljima.

Jesi li se oduvijek željela baviti izradom nakita ili imaš i još neke druge ambicije o kojima maštaš?


Puno toga sam radila u životu, stvari koje su različite a opet slične, a svima je zajednička ta kreativna crta. Za sada dizajniranje i izrada nakita, te sve ostalo oko toga, zadovoljavaju sve moje potrebe kada su ambicije u pitanju.Osim što si uspješna poslovna žena, također si i majka. Koliko te ova uloga promijenila?

Majčinstvo je promijenilo moj način života podosta. Promijenio se ritam I navike. Izgubila se spontanost. Sada je puno toga podređeno Lily, svi moji planovi se vrte oko nje. Ona je centralna točka našeg svemira, da tako kažem. Uza sve obaveze koje imam trudim se uživati u našim zajedničkim trenutcima najviše sto mogu.

Iz svega navedenog može se zaključiti da imaš poprilično pretrpan raspored. Pronalaziš li uopće vremena za sebe i što te najviše opušta?

Teško pronalazim vrijeme za sebe, a ono mi je poprilično bitno. Smatram da bismo ostali zdrave glave moramo naci vrijeme za sebe i neke svoje rituale. Jedan od mojih rituala je navečer, nakon sto Lily zaspe priuštiti si mali kucni spa, pustiti neki dobar film ili seriju i uživati tih sat-dva prije spavanja.

Kako bi opisala svoj stil? U čemu se najudobnije osjećaš?

Moj stil bi bio neka mješavina casual, classy, cozy komada. Dosta je monokromatičan i minimalističan. Volim komade koji traju Najudobnije se osjećam u trapkama, bijelom t-shirtu i kožnim loafericama.Kako izgleda tvoja beauty rutina? Koliko se ona promijenila od kada si postala majka?

Po tom pitanju sam štreber i dosta pažnje poklanjam njezi koze. Iako imam malo dijete nekako se trudim da to zadržim na istoj razini kao i prije majčinstva. Svako jutro i večer čistim lice, nanosim serum ili ulje, hydra spray te kremu za lice. Jednom tjedno radim peeling i masku. Koža nekako sve pamti, pa se trudim da to bude samo dobro!

Spadaju li parfemi u tvoju svakodnevnu rutinu? Kakve mirise voliš?

Obavezno. Luda sam za parfemima i po tom pitanju sam dosta teška. Volim neobične, zanimljive, pomalo muške note. Volim da parfem govori nešto o meni, volim da je poseban, drugačiji.

Koji parfem uvijek iznova kupuješ?

Volim mirise koji ostave neki trag u mom sjećanju, koji su upečatljivi i snažni, a Armani Sì Intense je za mene upravo to i često mu se vraćam!Koji je najbolji beauty savjet koji si dobila u životu?

Kožu svaku večer čistiti temeljito i nikad, ali bas nikad ići spavati s make upom!

Foto: Anita Dujić
Objavljeno: 13.04.2021. u 12:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p