KOŽA

Kako koristiti ulja bez da se začepe pore lica?

Trik koji će ukloniti mastan osjećaj na koži!

Ne tako davno, na ulja smo gledali kao na proizvod koji je sjajan u njezi ispucane kože laktova i stopala, dok se s druge strane se smatrao poprilično nepoželjnim sastojkom u njezi kože lica. Na ulja se također dugi niz godina gledalo kao na sastojak koji začepljuje pore te dovodi do pogoršanje tena, no razvoj tehnologije u industriji ljepote doveo je do toga da danas ulja možemo pronaći na gotovo svakoj kozmetičkoj polici!

Niti jedan proizvod u beauty industriji ne povlači toliko predrasuda za sobom kao ulja. Tako su se njegove blagodati u njezi kože lica nerijetko ignorirale iz straha da će na licu ostaviti masni osjećaj ili da će se pak nakupiti u porama te tako uzrokovati akne. Osim nešto inovativnih formula koje se mogu pronaći u današnjim uljima za njegu kože lica, vrlo je važan i način njihove primjene. Ulja kao takav u skincare rutini dolaze kao zadnji korak, dakle nakon kreme, a također možete staviti i nekoliko kapi ulja u svoju standardnu kremu te ga tako aplicirati na kožu lica. Ono što je bitno u njegovom korištenju jest da ga prije nanošenja na kožu dobro ugrijete među dlanovima jer ćete tako olakšati njegovo apliciranje na kožu lica te spriječiti čepljenje pora, kao i izbjeći mastan osjećaj na samom licu.

Općenito ulja su idealna za suhu i osjetljivu kožu, kožu koja brzo gubi vlagu, kao i za grubu teksturu kože i onu koja pokazuje prve znakove starenja, a sve češće možemo vidjeti njihovo sjajno funkcioniranje i na masnoj koži lica. U nastavku smo izdvojili omiljena ulja koja vas sigurno neće razočarati, a koja ćete poželjeti imati pri ruci baš svakog dana!

Mara Universal Face Oil

Clarins Rebalancing Care umirujuće ulje za regeneraciju za suho lice

The Ordinary B Oil

Olival Omega Eliksir

Kiehls Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate

Foto: Instagram, Kiehls, Olival, Mara, The Ordinary, Clarins
Objavljeno: 01.05.2020. u 22:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p