KOŽA

Kako koristiti ulja na koži lica za vrijeme ljetnih mjeseci?

Njega koja je pravi saveznik zdrave kože lica!

Ulja za lice nisu nikakva novost u svijetu ljepote, no iz nekog razloga ih ne možemo baš pronaći u svakoj kozmetičkoj torbici. Prema uljima postoji određena doza nepovjerenja i straha da će zbog svoje 'težine' samo stvoriti neželjeni nered na licu, no pravilnim korištenjem ulja itekako mogu biti saveznici njegovane i zdrave kože!

Činjenica jest da za vrijeme ljetnih mjeseci gledamo kako da na svoju kožu lica nanesemo što laganije formule, pa tako težimo minimalističkom make upu i nešto kraćoj skincare rutini, pa kako se onda u ovu priču uklapaju ulja? Često znamo isticati kako beauty svijet nikada ne miruje te kako nam neprestano na kozmetičke police donosi raznovrsne novitete i poboljšane formule, koje vrlo lako možemo uklopiti u svoju rutinu njege kože lica. Teška ulja koja začepljuju pore lica polako postaju dio prošlosti te na policama sve češće susrećemo ulja koja su pravi saveznici prekrasno nahranjene kože. Da bi ulja bila funkcionalna, važno je znati prilagoditi ih potrebama svoje kože, kao i samoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Ako je vaša koža nešto masnija te imate problema s lučenjem sebuma, ulja je najbolje koristiti nekoliko puta tjedno i to kao zadnji korak skincare rutine. Kako su ulja poprilično hranjiva, vrlo lako mogu i zamijeniti klasičnu hidratantnu kremu, pa ih tako možete koristiti i samostalno, a sve što je potrebno jest zagrijati ga među dlanovima i lagano nanijeti rukama na lice i područje vrata. Tako možete biti sigurni da se ulje neće zadržati na površini kože te stvoriti nered. Nadalje, ako je vaša koža poprilično suha, u klasičnu hidratantnu kremu stavite nekoliko kapljica ulja, čime ćete kreirati hranjivu gel kremu koja će sigurno osvježiti izgled vaše kože! U nastavku smo izdvojili nekoliko vječnih favorita, kao i par noviteta, stoga je pravo vrijeme da napravite malo mjesta na svojoj kozmetičkoj polici!

L'ADRIA Rejuvenating Oil, Kiehl's Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate

Elizabeth Arden Eight Hour All-Over Miracle Oil, Olival Omega Eliksir

Sisley Black Rose Black Rose Precious Face Oil, La Mer The Renewal Oil

Foto: Instagram, L'ADRIA, Kiehl's, Elizabeth Arden, Olival, Sisley, La Mer
Objavljeno: 26.06.2020. u 11:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p