KOŽA

Kako njegovati kožu nakon povratka s plaže?

Hidratantne kreme i losioni koji će preporoditi izgled vaše kože!
Činjenica jest da sunce ostavlja nepovratni utjecan na samo zdravlje, a u konačnici i na izgled kože. Iako ljetne mjesece volimo zbog zavodljivog brončanog izgleda kože kojem je zaista teško odoljeti, s druge strane da bi se taj izgled što duže zadržao potrebno je obratiti pažnju na to kako njegujemo kožu nakon povratka s plaže!

Koliko god uživamo u svim aktivnostima na plaži, u prvom redu sunčanju i kupanju, naša koža se s time baš i ne bi složila. Nerijetko je nakon povratka s godišnjeg odmora koža tijela suha, ispucala te ju prati osjećaj zatezanja. Iako se zadržavanje optimalne razine hidratacije najviše potencira zimi, ljeto je također period u kojem je zaista veliki izazov zadržati hidratiziranost, ponajviše zbog učestalog znojenja. Nadalje, osim što suhu kožu prati osjećaj zatezanja i suhi izgled, preplanula put nerijetko brzo nestane ako koži odmah nakon povratka s plaže ne pružimo adekvatnu njegu.

Ono što je idealno napraviti nakon povratka s plaže i sunčanja jest dobar piling tijela kako bi ukloniti sve mrtve stanice kože te potaknuli njezinu regeneraciju. Također, nakon što se otuširate nemojte se u potpunosti osušiti ručnikom već ostavite nekoliko kapljica vode kako bi skincare rutina što bolje sjela na samu kožu. Najbolje je nakon tuširanja kožu nahraniti bogatom kremom koja će obnoviti njezine uništene stanice te stvoriti osjećaj mekoće i zdrav izgled. Proizvodi koji su idealni za to su oni na bazi aloa vere, hranjivih maslaca i sastojcima zahvaljujući kojima se i smanjuju potencijale upale uzrokovane izlaganjem kože suncu.

U nastavku smo izdvojili upravo takve proizvode, a koji će vratiti u život baš svaku kožu nakon plaže, stoga je pravo vrijeme da osvježite svoju skincare kolekciju!

Daylong After Sun Repair s enzimom endonukleazom, Eucerin Sun Krema-gel za njegu kože nakon sunčanja

Nuxe Sun losion nakon sunčanja

Urtekram Aloe vera gel, Bioderma Photoderm Apres Soleil After sun mlijeko nakon sunčanja

Foto: Instagram, Urtekram, Bioderma, Nuxe, Daylong, Eucerin
Objavljeno: 29.06.2022. u 14:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p