KOŽA

Kako njegovati kožu sklonu miteserima?

Znamo kako se riješiti ove dosadne nepravilnosti kože!
S ovim dosadnim, crnim točkicama na licu sigurno ste se barem jednom susreli. Miteseri se najčešće pojavljuju na čelu, nosu i bradi te uglavnom nastaju nakupljanjem sebuma koji izlučuju lojne žlijezde u potkožnim porama, a što dovodi do njihovog začepljenja. Iako je riječ o čestoj nepravilnosti kože, dosadnim miteserima se ipak može stati na kraj, stoga u nastavku otkrijte kako dobiti i ovu bitku!

Moramo priznati da nema teže bitke u skincare svijetu od borbe s dosadnim miteserima kojih se zaista nije jednostavno riješiti. Za mitesere se često kaže da su i otvoreni komedoni te je njihova pojava češća kod kože proširenih pora. S obzirom na to da je riječ o sebumu koji se nakuplja u samim porama, mnogi će se zapitati zašto su miteseri crni? Sebum u dodiru sa zrakom oksidira, pa će tako primjerice potkožni prištić biti bijele boje, za razliku od mitesera koji je izložen procesu oksidacije. Također, nastajanje mitesera uvelike ovisi o tipu kože, ali i našim životnim navikama. Osim što je važna pravilna prehrana, na pojavu mitesera jednako utječu i hormonalne promjene, kao i neadekvatna skincare rutina.

Nadalje, ako imate naviku istiskivati mitesere, možda je puno bolje da se s njom i pozdravite jer tako možete izazvati stvaranje upalnih procesa te samo pogoršati situaciju. Najbolje je prepustiti se u ruke stručnjaka koji će očistiti kožu od samih mitesera, kao i uvrstiti u svakodnevnu skincare rutinu proizvode koji nisu na bazi ulja kako ne biste dodatno začepili pore. Također, koristite lagane, hidratantne proizvode na bazi vode, kao i proizvode u čijim se formulama mogu pronaći niacinamid i salicilna kiselina. Ovi sastojci smanjuju stvaranje sebuma te reguliraju prekomjerno izlučivanje kod masne kože lica.

U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih proizvoda koji će savršeno očistiti vaše pore te spriječiti nastanak novih mitesera!

Clinique Blackhead Solutions tretman protiv mitesera, La Roche-Posay Effaclar Duo(+) namijenjen je koži sklonoj aknama i nepravilnostima, Dermalogica Active Clearing Clearing Skin Wash, Uriage Hyséac K18 emulzija za masnu i problematičnu kožu

Foto: Instagram, Clinique, La Roche-Posay, Dermalogica, Uriage
Objavljeno: 12.09.2022. u 14:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p