KOŽA

Njegujte masnu kožu lica na ispravan način

Pružite svojoj koži najbolju njegu

Proširene pore, prištići te koža sklona čestim upalama i dehidraciji boljke su s kojima se suočavaju osobe koje imaju masnu kožu lica. Zato je važno svoju beauty rutinu prilagoditi tipu kože te ju njegovati na ispravan način, a kako tretirati masnu kožu lica, saznajte u nastavku!

Kada je masna koža u pitanju, teško da ju ne možete prepoznati. Masnu kožu karakteriziraju velike pore i vidljiv trag masnoće na licu, a razlozi koji dovode do njezine prekomjerne masnoće su razni. Takav tip kože najčešće karakteriziramo kao nečistu, a samim time i sklonu brojnim upalnim procesima. Također kada određujete svoj tip kože, važno je voditi računa da vaše lice može biti masnije ukoliko mu nedostaje vlage, a često je višak masnoće posljedica i neprikladnog make upa. Hidratizacija je uvjerljivo najčešća tema kada je zima u pitanju, a ako ste mislili kako vašoj koži nije potrebna jer je masna, u krivu ste. Masnoj koži je itekako potrebna vlaga kao i bilo kojem drugom tipu, stoga vodite računa da joj pružite dovoljno hidratizacije.

U svoju dnevnu beauty rutinu uvrstite losione koji su rezervirani za masnu kožu lica te koji imaju antibakterijski učinak, dok snažniju hidratizaciju ostavite za večernju rutinu. Također suprotno uvjerenjima, masnu kožu nije potrebno previše čistiti, pa pažnju svojoj masnoj koži posvetite do dva puta dnevno. Nadalje, prilikom odabira prikladnog proizvoda za njegu vaše kože, obratite pažnju na proizvode koji ne sadrže ulja koja bi mogla dodatno začepiti pore te stvoriti neželjenu masnoću! 

Foto: Instagram, Vichy, Kiehl's, Eau thermale Avène, Nivea
Objavljeno: 13.01.2019. u 16:25

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p