KOŽA

Kako odabrati idealan faktor za sunčanje?

Proizvodi sa zaštitnim faktorom koji čuvaju zdravlje naše kože

Visoke temperature sa sobom donose brojne aktivnosti koje jednostavno obožavamo, poput izležavanja kraj mora te upijanja svake zrake sunca. No, one također znače i da je stiglo vrijeme korištenja krema sa zaštitnim faktorom, a budući da proizvodi za sunčanje dolaze u brojnim varijantama, u nastavku otkrijte koja je zapravo najbolja za vas!

Ljeti u beauty svijetu vlada prava eliminacija, pa tako brojni proizvodi završe na samom dnu naše kozmetičke torbice, dok su poneki proizvodi ipak nezamjenjivi za vrijeme visokih temperatura. Upravo takav proizvod je i krema za sunčanje, čiji odabir je svake godine sve teži i teži. Sigurno vam se nekada dogodilo da ste svoje tijelo temeljito namazali proizvodom sa zaštitnim faktorom, no unatoč tome vaša koža jednostavno 'izgori'. Možda problem leži u odabiru samog faktora vaše kreme za sunčanje, koja bi trebala biti prave teksture, dakle niti premasna niti nedovoljno hidratantna.

Kada odabirete svoju kremu sa zaštitnim faktorom, vodite računa o tome koliko ste vremena spremni posvetiti detaljnom nanošenju proizvoda, pa tako ako planirate cijeli dan biti na plaži, bolje je koristiti veći zaštitni faktor (do 50) kako biste što više smanjili vrijeme kada vaša koža nije maksimalno zaštićena. Zaštitni faktori koji se nalaze u kremama su uglavnom za UVB, no kako biste se zaštitili od UVA zračenja, jačina vaše kreme bi trebala biti barem trećina zaštite od UVB zraka, dakle ako je vaša krema sa zaštitnim faktorom 30, onda bi faktor zaštite od UVA zračenja treba biti minimalno 10.

Collistar Supertaning Moisturizing Milk Spray SPF15, Douglas Sun Tinted Lotion SPF30

Nuxe Sun Topiva Krema za sunčanje SPF50, @jannid

Nivea Sun Moisturising Sun Lotion SPF15, La Mer The Reparative Face Sun Lotion Broad Spectrum SPF 30

Foto: Instagram, Nivea, La Mer, Nuxe, Collistar, Douglas Sun
Objavljeno: 24.06.2019. u 10:07

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p