KOŽA

Kako odabrati pravi gel za čišćenje lica?

Čistač koji će uvijek imati posebno mjesto na našoj polici!

O lijepom i njegovanom licu ne možemo govoriti, a da ne krenemo od njegovog najvažnijeg koraka - čišćenja. Svi proizvodi koji slijede nakon čišćenja kože jednostavno gube svoju svrhu ako ih nanosimo na nečisto lice te kao takvi postaju apsolutno suvišni, stoga je puno pametnije posvetiti svoje vrijeme nešto temeljitijem čišćenju, nego nanošenju ostatka skincarea, a u tome će vam uvelike pomoći kvalitetni čistači koje smo izdvojili u nastavku!

Vrlo često se zna dogoditi da nam čišćenje lica predstavlja veliki problem, pa tako znamo otići na spavanje bez da temeljito očistimo lice jer smatramo kako taj jedan odlazak neće biti toliko strašan po pitanju samog izgleda naše kože. Problem nastaje kada je koža toliko zagušena nečistoćama i ostacima make upa da joj je onemogućeno regeneriranje i disanje, a što kao posljedicu može imati i narušenu strukturu kože. Nečiste i začepljene pore koje su poput tempirane bombe te je pitanje samo trenutka kada će se pojaviti upalni procesi na površini kože još je jedna posljedica koju čišćenjem možete izbjeći.

Kada kažemo čišćenje kože lica, najčešće mislimo na proces koji zna ponekad poprilično dugo trajati, a završava tek onda kada na vatici ili ručniku više ne vidite tragove šminke ili nečistoće. Gel za čišćenje lica sjajan je proizvod za čišćenje kože i skidanje make upa jer ne isušuje kožu kao što je slučaj kod nekih drugih čistača te nije grub u njegovoj primjeni. Smo za usporedbu, o micelarnoj vodi posljednjih nekoliko godina puno se priča te smo sigurni da ju možemo pronaći na svakom ormariću, no njezino apliciranje je vrlo grubo prema koži, budući da vaticom stružete po koži te se izlažete nastanku bora i guranju nečistoća još dublje u pore.

Zato bi gel za čišćenje lica trebao uvijek imati prednost kod čišćenja kože, no svakako vodite računa da vaš izbor budu oni koji u svom sastavu nemaju parfeme ili ulja, sastojci koji su najčešće odgovorni za čepljenje pora. U nastavku smo izdvojili sjajne gelove za čišćenje kože, stoga odaberite onaj za svoji tip kože!

Čišćenje masne i mješovite kože

Ziaja Manuka Tree, Estée Lauder Perfectly Clean

Čišćenje suhe i osjetljive kože

Mixa Anti-Imperfection Gentle, NUXE Rêve de Miel

Čišćenje svih tipova kože

Lancôme Gel Éclat, Nivea MicellAIR Rose Water

Foto: Instagram, Ziaja, Estee Lauder, Mixa, Nuxe, Lancome, Nivea
Objavljeno: 17.01.2020. u 10:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p