KOŽA

Kako ojačati nokte sklone lomljenju i ubrzati njihov rast?

Trikovi koji baš uvijek 'pale'!
Imati prekrasne i zdrave nokte nedostižni je san mnogima, no u realnosti je ovo puno veći izazov nego što se možda čini na prvu. Iako je riječ o suptilnom detalju, nokti itekako igraju veliku ulogu u kreiranju našeg svakodnevnog modnog izdanja, stoga treba iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi njihov izgled bio zdrav i uredan!

Umjetni nokti česti su način kojim brzinski nastojimo nadomjestiti loš izgled prirodnih noktiju, no s obzirom na to da je riječ o rješenju koje ipak nije dugotrajno, puno bolja opcija je posvetiti se dubinskoj njezi i obnovi samih noktiju te željeni izgled postići prirodnim putem. Lomljenje, pucanje i listanje noktiju određeni je alarm da našem tijelu nedostaju važni vitamini ili minerali, kao i to da je noktima potrebna dodatna njega. Ono što se pokazalo efektnim jest njega noktiju maslinovim uljem, gdje je idealno nokte jednom tjednu uroniti u maslinovo ulje te ih ostaviti 20-ak minuta. Ovaj proces najjednostavnije je napraviti tako da maslinovo ulje natopite u blazinice, a koje ćete potom pričvrstiti na nokte. Pored maslinovog ulja, dubinsku njegu pruža i ricinusovo ulje koje pomaže pri rastu noktiju te njeguje kožicu oko noktiju. Riječ je o učinkovitim metodama njege za čije je rezultate potrebna dosljednost i ustrajnost u njezi, no za zdrave i lijepe nokte ipak se vrijedi malo potruditi!
 
Nadalje, možda vam se ovaj prijedlog neće toliko svidjeti, ali s vremena na vrijeme važno je napraviti jednomjesečnu pauzu od lakiranja noktiju ili manikure s umjetnim noktima. S vremenom nokti postaju tanji i skloni pucanju, stoga je pauza sjajan način da im pružite malo prostora za obnovu i jačanje. Kako svaka kvalitetna njega kreće i 'iznutra', prehranu obnovite biotinom (vitamin H) koji je sjajan u očuvanju zdravlja noktiju, ali i kože i kose. Biotinom možete pronaći u orašastim plodovima, cvjetači, namirnicama od integralnih žitarica, maslacu od kikirikija isl. S druge strane, nije naodmet napraviti i besplatno testiranje u bolje opremljenim ljekarnama i vidjeti koji točno vitamin ili mineral nedostaje u tijelu te tako prilagoditi prehranu. Općenito, riječ je o procesu u kojem je potrebno biti strpljiv i dosljedan, pa samim time rezultati sigurno neće izostati!

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.09.2022. u 11:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p