KOŽA

Kako pravilno nanijeti proizvode za samotamnjenje?

Za preplanuli ten u tren oka

Visoke temperature konačno su unijele značajne promjene unutar našeg ormara, pa tako glavnu riječ vode prozračne haljine i suknje koje jedva čekamo prošetati. No, činjenica jest kako upravo ti komadi sjajno pristaju na ten 'okupan suncem', stoga sigurno već razmišljate o načinima uz koje ćete potamniti svoju kožu.

Iako je solarij dugi niz godina bio omiljeno sredstvo postizanja brončanog tena, unazad nekoliko godina sve više ga izbjegavamo u širokom luku zbog negativnih posljedica na kožu. Kako je lijepa koža zapravo ona zdrava, puno je bolje okrenuti se proizvodima koji će potamniti kožu u tren oka, a pritom ju neće oštetiti. Proizvodi za samotamnjenje odličan su način kako da u kratkom vremenu postignete put kao da ste netom stigli s plaže, no ono što je važno kod korištenja ovakvih proizvoda jest njihova ispravna upotreba, kako se prekrasan brončani ten ne bi pretvorio u veliku mrlju.

@taraleighrose

Kreme i losioni za samotamnjenje idealni su ako je vaša koža suha, dok su pjene izvrsne za postizanje lagane preplanulosti. Najvažniji korak u nanošenju ovakvih proizvoda jest temeljiti piling, budući da je kožu potrebno dobro pripremiti kako biste izbjegli neujednačeno nanošenje proizvoda za samotamnjenje. Nakon pilinga je poželjno depilirati sve neželjene dlačice kako bi se proizvod što bolje upio te kako biste bili sigurni da ste uklonili sve mrtve stanice sa kože. Obavezno pričekajte da se vaša koža potpuno osuši prije nego što započnete sa samotamnjenjem kože jer ako je koža mokra ili masna, proizvod neće dobro sjesti te postoji opasnost da kreirate neujednačen izgled. Najbolje je ovakve proizvode nanositi rukavicom koja je namijenjena za to jer zasigurno ne želite imati narančaste dlanove. Laganim, kružnim pokretima nanesite preparat i pričajte da ga koža u potpunosti upije!

@joanavaz_

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.05.2019. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p