KOŽA

Kako pravilno njegovati kožu lica nakon treninga?

Tretman u kojem ćete uživati i vi i vaša koža!

Ljeto i visoke temperature donijele su u našu svakodnevnu rutinu jednu dozu opuštenosti i komoditeta, no s vremenom se upravo to odražava na naš fizički izgled. Iako je prije samog početka ljeta motivacija za treniranjem bila visoka, nekako smo njegovim dolaskom sve ciljeve stavili po strani i prepustili se uživanju. Povratak s godišnjeg odmora i vraćanje užurbanoj svakodnevici savršena su prilika da se ponovno posvetite odlukama od kojih ćete se osjećate bolje, a što će se s vremenom odraziti i na sam izgled...

Možemo reći kako je općenito teško držati se odluka koje će unijeti promjenu u našoj svakodnevnoj, životnoj rutini, a u tu skupinu definitivno spada i rad na fizičkom izgledu. Redovito treniranje promjena je koju istovremeno volimo zbog osjećaja koji nam pruža nakon odrađenog treninga i za koju ćemo, s druge strane, pronaći pregršt izgovora zašto bi baš danas trebali preskočiti trening. Jedan od čestih izgovora jest nedostatak vremena i loša organizacija dana, a što je ujedno i najuvjerljiviji razlog zašto tako lako odustajemo od svojih zacrtanih fitness ciljeva. No, zapravo ono što nam oduzima puno vremena nije samo treniranje već, beauty rutina koja nakon njega slijedi, a koja se ponekad čini kao da zaista nema kraja.

Neuredna kosa koju je zapravo i nemoguće više stilizirati i umoran izgled lica, definitivno nisu benefiti koje očekujemo nakon sjajnog treninga, pa je samim time i osjećaj zadovoljstva manji. Sigurni smo kako nitko od nas nema vremena nakon odrađenog treninga temeljito očistiti lice od znoja i svih prljavština koje se vježbanjem sakupljaju duboko u porama, a uopće nije potrebno naglašavati kako takva koža lica nije dobra podloga za daljnji make up. Također koliko god smo ponekad uvjereni da smo samim umivanjem odstranili sve što našoj koži lica onemogućava slobodno disanje, voda kao takva otklanja samo površinske nečistoće s kože lica, dok sve ono što ljepoti lica zaista šteti, ostaje u samim porama.

No, da bi svome licu pružili kvalitetnu njegu, ali i sebi sjajan tretman kao nagradu za odrađen trening, nije potrebno nositi pregršt proizvoda u svojoj torbi za trening već samo jedan. Poznati švedski beauty - tech brend FOREO prije nekoliko godina je dolaskom na naše tržište napravio pravu malu revoluciju kada je njega kože u pitanju te tako vrlo jednostavno ubrzao našu beauty rutinu, a sada su u svojim inovativnim rješenjima otišli korak dalje i to s najnovijim hitom - FOREO LUNA mini 3. Riječ je o specijaliziranom uređaju koji je namijenjen čišćenju lica nakon odrađenog treninga, što se može osjetiti temeljitijim pulsacijama te je iznimno nježan prema koži, koja je nakon treninga vidljivo nadražena.

Samo korištenje ovog uređaja je za mene bio vrlo jednostavan proces! Za početak je potrebno skinuti FOREO For You aplikaciju te pronaći svoj uređaj i jednostavno se povezati putem Bluetootha. Nakon toga sam osvježila lice vodom te stavila svoj omiljeni proizvod za čišćenje lica na LUNU mini 3 i stisnula jedan jedini gumb koji se nalazi na uređaju. Kružnim pokretima očistila sam temeljito cijelo lice, sve dok se uređaj sam nije ugasio. Ono što je sjajno kod ovog uređaja jest to što možete namjestiti koliko dugo vam odgovara samo čišćenje lica, kao i jačinu, što je samo potvrda kako ga slobodno mogu koristiti baš svi tipovi kože te ga svatko može prilagoditi njezinim potrebama. Ovaj uređaj sam koristila na nešto masnijoj koži lica, s koje je vrlo uspješno uklonjen višak sebuma, dok je s druge strane dovoljno nježan da odgovara i jako osjetljivoj koži!

Ono što sam prvo primijetila već nakon prvog korištenja jest to da je koža naočigled osvježena, temeljito očišćena te prokrvljena zbog čega poprima svjež, prirodan izgled. Novitet kod ovog uređaja jest i mogućnost čišćenja lica za dodatni sjaj, a kojeg možete pronaći i na samoj aplikaciji. Potrebno je pronaći opciju Glow Boost Mode te uživati u 30 sekundi pravog beauty tretmana. Nakon korištenja uređaj je potrebno samo isprati, a zbog silikonskog materijala, možete biti sigurni kako neće s vremenom postati 'leglo' bakterija.

Nakon što je koža lica temeljito očišćena, možete slobodno nastaviti sa svojom make up rutinom ili ako ste u žurbi, dovoljna će biti samo maskara, budući da ovako osvježeni izgled lica niti ne zahtijeva teške pudere kao i rumenila!

Foto: Foreo
Objavljeno: 03.09.2019. u 10:46

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p