KOŽA

Kako se brzo i jednostavno riješiti hiperpigmentacije?

Proizvodi koji tamne mrlje na koži brišu kao od šale!
Kao suvenir i podsjetnik na uživanje u ljetu nerijetko se javlja hiperpigmentacija. Riječ je o tvrdoglavim tamnim mrljama koje se najčešće na licu pojavljuju nakon vrućih mjeseci ili pak ostaju kao trajan podsjetnik nakon istiskivanja prištića. Iako nije riječ o velikoj nepravilnosti kože, ona zna poprilično narušavati cjelokupni dojam, stoga je sjajna vijest ta da na tržištu postoje genijalni proizvodi koji kao gumicom brišu i ovu nepravilnost kože...

Brojni su razlozi zbog kojih dolazi do hiperpigmentacije kože lica te postoji nekoliko vrsta; od melazme koja se najčešće pojavljuje na čelu, jagodicama i obrazima u trudnoći, preko sunčanih pjega, pa sve do najomraženijeg oblika, mrlja prouzročenih fotostarenjem. Hiperpigmentacija se češće javlja kod osoba svjetlije puti te starijih od 40 godina i to na dijelove tijela koji su češće izloženi suncu, kao što su čelo , obrazi, nos, podlaktice, gornja strana šake, ramena i dekolte. Zanimljiv je podatak da je više od 80% znakova starenja kože uzrokovano dugotrajnim izlaganjem kože UV zrakama, a ne prirodnim starenjem kože kao što često znamo misliti.

Hiperpigmentacija je zapravo jako grub podsjetnik koliko je izlaganje sunčevim zrakama opasno za samo zdravlje kože te kako se proizvodi sa zaštitnim faktorom baš uvijek moraju pronaći nadohvat ruke. Zaštita kože od sunca nije pravilo kojeg se trebamo pridržavati samo ljeti, već je riječ o rutini koja je must tijekom cijele godine. Nažalost, kako mnogima to nije jednostavno u navici javljaju se posljedice ovakvog tipa, stoga smo u nastavku izdvojili nekoliko sjajnih proizvoda koji će sigurno sanirati nastalu štetu!

Bioderma Pigmentbio C koncentrat za lice kod hiperpigmentacije, Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution

Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Texture Renewal Serum, Murad Rapid Age Spot and Pigment Lightening Serum

SkinCeuticals' Discoloration Defense, The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

Foto: Instagram, SkinCeuticals, The Ordinary, Bioderma, Kiehl's, Dr.Dennis, Murad
Objavljeno: 26.09.2022. u 14:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p