KOŽA

Kako se brzo i učinkovito riješiti mitesera?

Koraci koje ne smijete preskakati

Iako je riječ o točkicama koje su gotovo i neprimjetne, miteseri su često glavni neprijatelji našeg tena, pogotovo ako želimo da je on besprijekoran i blistav. Njega lica općenito je proces koji mora biti ustrajan, redovit, stoga na isti način pristupite i borbi s ovom nesavršenosti, koju možete značajno olakšati odgovarajućim proizvodima.

Miteseri su zapravo tamne točkice koje prekrivaju lice, a najupečatljivije su na području T-zone. No, bez obzira na to što ste sve do sada čuli o njima, postoji puno mitova koji stoje iza ovog neprijatelja lijepog tena, a najučestaliji jest taj da su miteseri posljedica prljavštine i čestica prašine koje se tijekom dana nakupi na licu. Zapravo je riječ o izlučevinama prirodnog sebuma u porama koji u dodiru sa zrakom postiže dobro poznatu tamnu boju, stoga ih mogu na svome licu primijetiti i oni koji detaljno i redovito čiste svoje lice, a što ujedno zna biti i poprilično demotivirajuće. Problem kod uklanjanja mitesera je zapravo taj što se oni nalaze puno dublje u koži, stoga je potrebno djelovati puno dublje od samo površinskog tretiranja.

@fundachristophersen

Česti odabir u borbi protiv mitesera je korištenje pilinga, što zapravo i nije praktično rješenje jer prečestim korištenjem možete oštetiti kožu i stanjiti je, a to nije nešto što želimo postići u svojoj beauty rutini. U svoju borbu protiv mitesera najbolje je upustiti se nakon tuširanja jer je tada temperatura kože nešto viša, pa očvrsnuti sebum bude mekaniji. Lice je potrebno temeljito očistiti proizvodima sa salicilnom kiselinom, koja je učinkovita prevencija od mitesera, a zatim kožu tretirajte proizvodima namijenjenima za mitesere, ali koji u sebi ne sadrže alkohole. Nakon toga nanesite masku koja hladi kožu i ublažava iritacije, a u svoju dnevnu beauty rutinu uvrstite proizvode koji sadrže AHA I BHA kiseline jer one sprječavaju da se sebum brzo napuni te također čiste vaše pore.

Nuxe Aroma-perfection gel za čišćenje lica

Murad tretman na bazi salicilne kiseline

Dermalogica Breakout maska za problematičnu kožu

Afrodita Peel Re New AHA krema za normalnu do masnu kožu

Foto: Instagram, Afrodita, Dermalogica, Murad, Nuxe
Objavljeno: 09.07.2019. u 11:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p