KOŽA

Kako se riješiti neželjenih dlačica na licu?

Jedan od najčešćih beauty problema o kojem se nerado govori

Iako se o njima razgovara s dozom nelagode, dlačice na licu zajednički su problem mnogih žena. Osim nelagode, njihova pojava može izazvati razne promjene poput neujednačenog tena te njegove strukture, stoga u nastavku otkrijte kako se zauvijek pozdraviti s neželjenim dlačicama na licu!

Pojava dlačica na licu tema je o kojoj se baš puno i ne razgovara, no to ne znači da taj problem nije sveprisutan. Više je razloga zašto su pojedine žene izložene njihovom učestalijem izbijanju od ostalih, pa se kod nekih može javiti kao posljedica hormonalne neravnoteže, starenja kože ili se jednostavno možete 'zahvaliti' lošoj genetici. No, bez obzira na njihov uzrok nastanka, dlačice iznad usana i na bradi možemo ukloniti na brojne načine, a onaj najbolji treba odabrati ovisno o tipu i debljini same dlake.

Brijanje je najčešće prvo rješenje koje nam padne na pamet kada osjetimo neželjene dlake na licu, što ne znači da je i najbolje. Brijanje britvicom stvara dodatne iritacije na našoj koži, a osim toga postoji mogućnost da ćemo tako samo potaknuti još veći rast dlačica na licu što nikako ne želimo. Umjesto britvice neka vaš odabir bude nježna krema za depilaciju koja je prigodna za nanošenje na lice. Također odličan saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica je i šećerna pasta koja je jednako učinkovita kao i depilacija voskom, ali je manje bolna te ne ostavlja crvenilo na licu.

Nadalje, trenutno je jako popularna tehnika čupanja koncem jer je brza i bezbolna te dlačice uklonite iz njihovog korijena, pa ste sigurni da ih nećete gledati barem neko vrijeme. No, kako bi spriječili učestalo izbijanje dlačica možete koristiti piling koji se sastoji od namirnica koje sigurno imate u svojoj kuhinji, stoga pomiješajte žličicu zobene kaše, meda te dvije žlice soka od limuna. Smjesu nanesite na dio s kojeg želite spriječiti rast dlačica te pustite da odstoji 15-ak minuta. Svoje lice operite toplom vodom te nanesite kremu za lice kako bi hidratizirali kožu. Tretman je potrebno redovito ponavljati kako bi dlačice zaista postale dio neke ružne ali daleke prošlosti!

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.01.2019. u 14:41
Tagovi: beauty

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p