KOŽA

Kako se uspješno riješiti mitesera?

Koraci koji vode do zdravog i čistog tena!

Imati čistu i zdravu kožu lica želja je koju svi mi međusobno dijelimo, no ako je sudeći prema brojnim preparatima na kozmetičkim policama, riječ je o vrlo kompliciranom procesu. Ono što nam zasigurno najviše smeta u vezi izgleda kože lica su male estetske nepravilnosti koje se s vremena na vrijeme pojave, a iako je riječ o minijaturnim nepravilnostima, one itekako znaju uvelike narušavati cjelokupni dojam...

Naravno, riječ je o miteserima, točkicama koje su jedva vidljive, no itekako znaju zadavati poprilično veliku glavobolju, pogotovo kada je u pitanju njihovo uklanjanje. Iako na tržištu možete pronaći pregršt preparata koji su namijenjeni uklanjanju mitesera, sigurno iz vlastitog iskustva znate kako ovakav tip njege neće biti dovoljan da bi se u potpunosti riješili njihove vidljivosti. Miteseri su zapravo tamne točke koje se najčešće pojavljuju na području T-zone te su posljedica prljavštine koja se tijekom dana nakupi na licu, kao i izlučevina prirodnog sebuma koji u porama zbog dodira sa zrakom dobije tamnu boju. Problem je što se miteseri nalaze duboko u koži, pa je važno djelovati dubinski, a ne površinski što je česti problem kod pojedinih skincare proizvoda.


Ono što je u prvom redu potrebno kako biste imali u potpunosti čistu kožu lica jest upornost. Možda zvuči banalno, no borba s miteserima zna biti dugotrajna i iscrpljujuća, stoga je važno pridržavati se nekoliko ključnih koraka kako biste si cijelu ovu 'borbu' što više olakšali.

Mitesere je idealno tretirati nakon tuširanja jer je tada koža vrlo mekana i pore su otvorene, pa nakon opuštajuće kupke, nanesite debeli sloj hidratantne kreme, a zatim lice prekrijte prozirnom folijom te na njega prislonite vlažan ručnik. Nakon 10-ak minuta, krenite s istiskivanjem mitesera prstima, a poželjno je da ih istiskujete rukavicama kako ne biste ogrebali ili oštetili kožu. Nakon ovog tretmana, na kožu nanesite tonik koji u sebi ne sadrži alkohol, a potom hranjivu gel masku koja će ohladiti kožu i spriječiti eventualne iritacije.

Ono što je važno jest održavati kožu lica kako biste spriječili ponovnu pojavu mitesera, a to možete učiniti koristeći proizvode sa salicilnom kiselinom, koja je sjajna u prevenciji od mitesera, budući da detaljno čisti pore i sprječava da se sebum ponovno napuni. U nastavku smo izdvojili sjajne proizvode koji sadrže upravo ovu hvaljenu kiselinu, pa nije naodmet da ju smjestite u svoju svakodnevnu skincare rutinu!

Dermalogica Clearing Skin Wash, Paula's Choice Skin Perfecting

La Roche Posay Pore Refining Anti Aging Serum

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution, Neutrogena Oil Free Acne Wash

Foto: Instagram, The Ordinary, Neutrogena, La Roche Posay, Dermalogica, Paula's Choice
Objavljeno: 28.01.2020. u 14:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p