KOŽA

Kako se uspješno riješiti ožiljaka od akni i tamnih mrlja na licu?

Sjajni proizvodi koji zaista čine razliku!

Kao da sama borba s aknama nije dovoljno iscrpljujuća te nerijetko bolna i neugodna, jednom kada ih se uspješno i riješite, one nerijetko ostavljaju i male podsjetnike, a koji također stvaraju estetski problem baš kao i same akne. No, na svu sreću uz kvalitetnu skincare rutinu, nekoliko zlatnih beauty pravila i uz veliku dozu upornosti, ovaj 'problem'  vrlo lako može postati stvar prošlosti!

Tek kada ste pomislili da je najgore iza vas, pojave se iritantni tragovi akni koji, ruku na srce, i jesu nešto manji problem od bolnih i upaljenih akni, ali njihovo tretiranje jednako je zamorno i iscrpno. Akna je zapravo leglo upala, a nakon što ona prođe, naša koža reagira povećanjem dotoka krvi na to područje, donoseći bijele stanice koje imaju za cilj odbiti bakterije i sanirati štetu. Ova intenzivna reakcija traje i nakon što nepravilnost nestane, pa tako na licu ostaje crvena mrlja. Ono što je važno u ovakvim situacijama jest držati se nekoliko zlatnih beauty pravila kako bi se situacija smirila, pa tako ne koristite gruba sredstva za čišćenje lica ili pilinge, obavezno nanosite SPF tijekom dana, nikako ne dirajte upalu kako ne biste proširili infekciju te svakako ne zaboravite hidratizirati kožu!
 
 
Nadalje, ožiljke, kao i tamne mrlje koje su česta pojava na koži, možete tretirati i serumima na bazi vitamina C, koji je snažan antioksidans, pa tako sprječava proizvodnju pigmenta u koži te izbljeđuje tamne mrlje. Također ovakvi serumi uklanjaju flekice s kože te pomažu u njezinom prirodnom procesu regeneracije, a u nastavku smo izdvojili proizvode koji će biti sjajni saveznici u ovom procesu!

Skintegra Superba C, Paula’s Choice C15 Super Booster

La Roche-Posay Pure Vitamin C

Perricone MD serum za posvjetljivanje s vitamin C esterom, Dermalogica BioLumin-C Serum

Foto: Instagram, Perricone MD, Dermalogica, La Roche-Posay, Skintegra, Paula's Choice
Objavljeno: 03.04.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p