KOŽA

Kako smanjiti vidljivost pora i nastanak mitesera na koži?

Njega koja itekako čini vidljive rezultate!
Svatko od nas ima pokoju nepravilnost na koži koju redovito prikriva make upom ili pak na kozmetičkoj polici ima zavidnu kolekciju proizvoda koji bi ciljano trebali 'riješiti' taj problem. Jedna od najčešćih estetskih nepravilnosti su upravo proširene pore, odnosno vidljivi otvori na površini naše kože, a koji su najizraženiji na nosu i obrazima.

Jedan od razloga zašto volimo toliko koristiti filtere na Instagramu jest taj što zahvaljujući njemu koža izgleda ujednačeno te se ne mogu vidjeti proširene pore, a koje je ponekad pravi izazov umanjiti ili pak prekriti jer i najbolji primeri i puderi ne uspijevaju minimalizirati njihovu vidljivost. Proširene pore češće su kod osoba s masnijim tipom kože, a proširenost pora vrlo često povezana je i s nastankom samih mitesera. Brojni su razlozi zašto dolazi do proširenih pora, no neki od najčešćih su povećano izlučivanje sebuma, smanjen elasticitet kože oko pore i povećan volumen dlačnog folikula, uključujući i deblju dlaku. Svaka koža proizvodi sebum kako bi se zaštitila od isušivanja, no kod osoba s masnijom kožom, ona proizvodi višak sebuma koji se nakuplja u porama, zbog čega pore izgledaju veće. Kako bi smanjili njihovu vidljivost, potrebno je koristiti kombinaciju nekoliko proizvoda koji zajedno mogu postići brze i itekako vidljive rezultate.

U rutinu uvrstite toner s glikolnom kiselinom koja spada u skupinu alfa-hidroksilnih kiselina (AHA) te u odnosu na ostale kiseline, ima najmanju molekulu čija je sposobnost prodiranja izuzetno učinkovita te izaziva željene promjene. Ovaj sastojak djeluje tako da uklanja mrtve stanice na površini kože, a čime se poboljšava njezina kvaliteta i ton. Također, osim što uklanja stanice s kože i potiče rast novih, pripomaže koži da se u potpunosti obnovi.

Mario Badescu Glycolic Acid Toner, The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

 Nadalje, svakodnevno koristite proizvode na bazi niacinamida, koji poboljšava razinu vlage u koži, smanjuje znakove starenja, sužava i smanjuje vidljivost pora te eliminira pojavu mitesera. Njegovo djelovanje možete odmah primijetiti na koži lica koja je ujednačena i blistava. Brojna istraživanja pokazala su da je niacinamid posebno dobar u borbi protiv onečišćenja s kojim se svakodnevno susrećemo jer u sebi sadrži snažna antioksidacijska svojstva, a zahvaljujući kojima popravlja oštećeni DNK!

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster, The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

 Dva puta tjedno potrebno je uvrstiti u njegu proizvode s retinolom, sastojkom o kojem se u posljednje vrijeme ne prestaje pričati. Retinol je zapravo puno više od anti age sastojka, pa tako potiče proizvodnju kolagena i elastina, ujednačava ten, zaglađuje površinu kože te je sjajan u borbi protiv pigmentacije.

Kombinirajući navedene proizvode i sastojke te uz malo strpljenja, sigurni smo da ćete na svome licu vidjeti željenu promjenu!

CeraVe Resurfacing Retinol Serum, Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream

Foto: Instagram, Mario Badescu, The Ordinary, CeraVe, Drunk Elephant, Paula's Choice
Objavljeno: 11.10.2021. u 12:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p