KOŽA

Kako uskoro krećemo nositi sandale, pravo je vrijeme za hranjivu njegu!

Kreme koje će nahraniti najosjetljiviji dio tijela!

Zimi možda i nisu dobivale našu potpunu pozornost jer smo ih skrivali od znatiželjnih pogleda, no dolaskom nešto toplijih temperatura pravo je vrijeme da dobiju njegu kakvu zaslužuju. Naravno govorimo o nogama, točnije koži stopala koja je trenutno poprilično suha, hrapava i jednostavno neugledna...

Kako je pitanje trenutka kada ćemo iz čizama uskočiti u otvorene sandale, nije naodmet imati pri ruci njegu koja će vratiti u život ovaj umorni dio kože. Uz malo redovite njege, naša stopala mogu izgledati zdravo i svježe, pa je tako nužno pridržavati se nekoliko ključnih koraka koji i vode do željenog izgleda. Za početak potrebno je napraviti piling kako biste uklonili odumrle stanice kože, a svakako vodite računa da on ne bude previše agresivan, kako često zna biti slučaj. U želji da uklonimo mrtvu kožu sa stopala nerijetko dovodimo i do njezinog oštećivanja, a to svakako ne želimo. Također izbjegavajte metalne strugalice jer su češće situacije gdje se s istima porežemo nego što s njima možete postići željeni efekt.

Baš kao i na rukama, važno je održavati kutikule, pa će vam od koristi biti i specijalizirani alat, a njegovati ih možete i uljem. Ono što je najvažnije jest nahraniti umornu i suhu kožu stopala, a kako drugačije nego bogatom kremom? U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih krema koje vraćaju optimalnu razinu hidratacije kože, a osim što postižu željeni efekt, zahvaljujući vrijednim sastojcima umiruju i osvježavaju kožu. Za nešto veći efekt, kremu možete obilno namazati na stopalo, a zatim ga omotati plastičnom vrećicom kako biste stvorili toplinu. Ovu kuru držite do pola sata, a sigurni smo da će vas rezultat oduševiti!

Burt's Bees Coconut Foot Cream, Vaseline 100% Pure Petroleum Jelly

The Body Shop Intensive Cooling Foot Rescue

L'Occitane Shea Butter Foot Cream, Eucerin Advanced Repair Foot Cream

CeraVe SA Cream for Rough & Bumpy Skin

Foto: Instagram, Burt's, Vaseline, The Body Shop, L'Occitane, Eucerin, CeraVe
Objavljeno: 17.03.2021. u 14:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p