KOŽA

Kako uvrstiti kiseline u njegu kože lica?

Skincare ritual koji postaje sve popularniji!

Sigurno ste primijetili kako je skincare rutina postala poprilično konfuzna i veoma dugačka unazad nekoliko godina. Toliko novih proizvoda se pojavilo na tržištu koje bi vrlo rado uključili u svoju njegu kože lica, da nahraniti kožu hidratantnom kremom prije spavanja jednostavno nije dovoljno. Veliki hit u industriji ljepote već neko vrijeme su kiseline, čiji sam naziv zvuči poprilično neatraktivno, no kada se upoznate s benefitima koje pružaju vašoj koži lica, sigurni smo kako će pronaći čvrsto mjesto na vašoj kozmetičkoj polici!

Ono zbog čega su kiseline zadobile našu punu pažnju jest njihov pozitivan učinak na izgled same kože lica. Tako su se pokazale sjajnim saveznicima u borbi protiv sivila tena, odumrlih nakupljenih stanica, bora, hiperpigmentacija, suhoće kože lice, a također sjajno stimuliraju cirkulaciju kože što poboljšava izmjenu nutrijenata između stanica čineći ih vitalnijima. Kiseline također možete koristiti i u njezi kože sklonoj aknama i drugim upalnim procesima, budući da djeluju protuupalno. S druge strane, nisu sve kiseline za svaki tip kože, stoga je važno prepoznati njezine potrebe i na njih odgovoriti s odgovarajućim proizvodom.

U 20-tima koža je poprilično sklona raznim neredima u vidu akni, stoga bi salicilna kiselina bila najbolje rješenje, budući da djeluje antibakterijski te isušuje prištiće. Ova kiselina se u velikim koncentracijama može koristiti i kao kemijski piling, no s tim tretmanom budite oprezni kako ne biste pretjerali i uništili teksturu kože!

La Roche-Posay Effaclar DUO (+) krema

U 30-tima na koži sve više postaju primjetni znakovi starenja poput finih linija i bora, stoga je za ovakvo stanje kože najbolje koristiti retinoičnu kiselinu. Ova kiselina uspješno će ukloniti sloj mrtve kože kako bi se otkrila nova, zdrava koža. Također ova kiselina je derivat vitamina A, pa ćete istovremeno osnažiti elastičnost kože, a obavezno nakon njezinog korištenja kožu nahranite hidratantnom kremom!

Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment

U 40-tima najbolje je uvrstiti glikolnu kiselinu kako biste ublažili pojavu bora te očuvali teksturu kože glatkom i sjajnom, dok je u 50-tima potrebna izrazita hidratacija kože lica i to u vidu hijaluronske kiseline. Ova kiselina zadužena je za zadržavanje i vezivanje vode na sebe i to tako da vlaži kožu dubinski, a ne samo na njezinoj površini. Ova kiselina na kožu djeluje kao čaša vode, stoga nije naodmet uvrstiti ju u svoju skincare rutinu u bilo kojoj životnoj dobi.

The Ordinary Glycolic acid 7% toning solution, Nivea Hyaluron CELLULAR Filler 14-dnevni tretman

Foto: Instagram, The Ordinary, Nivea, Paula's Choice, La Roche-Posay
Objavljeno: 25.02.2020. u 14:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p