KOŽA

Kako zimi njegovati kožu sklonu aknama?

Tretmani koji garantiraju besprijekorni ten

Postoji puno različitih stvari koje nam mogu pokvariti raspoloženje, a akne su definitivno zauzele visoko mjesto na toj listi. Osim što se ponavljaju nenadano, često imaju običaj zauzeti najvidljivija mjesta na našem licu i to u najgorim mogućim trenucima. No, pravilnom njegom kože možete osloboditi svoje lice od ovog neželjenog gosta, pa u nastavku saznajte kako dobiti svoju bitku s aknama!

Akne, bubuljice, prištići - u većoj ili manjoj mjeri, svi ponekad patimo od ovog problema kojeg nije toliko jednostavno riješiti. Da bi se uspješno riješili akni potrebno je prije svega znati uzrok njihovog nastanka. Iako se za akne uglavnom veže mišljenje kako su one rezervirane samo za osobe koje prolaze kroz teško pubertetsko razdoblje, njihova pojava u kasnim 20-tima bi vas mogla neugodno iznenaditi. Razlozi njihovog pojavljivanja mogu biti raznoliki, od hormonalnih promjena, pa sve do konzumiranja masne i začinjene hrane. Također kada primijetimo prištić na licu, instinktivno ga krenemo istiskivati, što je velika greška koju naše lice ne planira tako lako oprostiti. Zbog masti i bakterija na našim prstima izlažemo svoje lice brojnim infekcijama i ožiljcima, pa tako umjesto brzog uklanjanja bubuljice, imamo lice koje je u sve gorem izdanju.

Iako je njega problematične i mješovite kože izazov, ona može biti svakako olakšana korištenjem tretmana koji su pravi saveznici u borbi s aknama. Budući da su akne uzrokovane bakterijama i masnoćom na koži, prevencija je ključna, stoga ujutro i uvečer prije spavanja koristite sredstvo za čišćenje lica bez ulja te koje sadrži salicilnu kiselinu kako bi otklonili mrtve stanice kože koje mogu začepiti pore.

Nadalje, nakon čišćenja kože važno ju je dobro hidratizirati kako bi zadržala svoju elastičnost te potakla razvoj dobrih bakterija koje su također važne u borbi s aknama. Također make up proizvodi mogu potaknuti stvaranje akni zbog ulja koja sadrže, pa neka vaš izbor budu proizvodi koji ne služe samo da prekriju nepravilnosti na koži, već pomažu i u njezinoj obnovi. Kako bi uklonili višak ulja iz kože, potrebno je na lice staviti nekoliko puta tjedno odgovarajuću masku, stoga odaberite onu koja u sebi ima glinu kako bi 'upila' višak masnoće iz kože.

Foto: Instagram, L'oreal, Skin Laundry, La Roche Posay, Elf Cosmetics
Objavljeno: 04.01.2019. u 10:40
Tagovi: lice, krema za lice

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p