KOŽA

Kako znati da nam hidratantna krema koju koristimo ne odgovara?

Prekinite na vrijeme s rutinom koja nije za vašu kožu!

Činjenica jest da se rijetko kada 'držimo' one jedne hidratantne kreme. Iako smo možda pronašli proizvod koji nam savršeno odgovara, neprestani dolazak noviteta na tržište nešto je što potiče našu znatiželju te je gotovo nemoguće ne postaviti si pitanje "postoji li možda bolji proizvod od ovog kojeg trenutno koristimo?".

Eksperimentiranje u skincare svijetu nešto je što je gotovo nemoguće izbjeći te koliko god ponekad pazili da je proizvod namijenjen našoj koži lica te sastojcima prikladan za njezinu njegu, metoda pokušaja i pogrešaka ipak je nešto što će dati svoj posljednji sud, odnosno hoće li se proizvod zadržati u našoj svakodnevnoj skincare rutini. To se najviše može primijetiti na hidratantnim kremama, a koje često znaju obećavati puno, dok na licu stvaraju potpuno suprotan efekt. Da bi znali odgovara li nam odabrana krema za njegu lica potrebno ju je testirati oko 15 dana. U tom periodu bi se trebali pokazati nekakvi prvi rezultati, odnosno negativne reakcije ako ista nije baš najbolji odabir.

Također, ako je vaša koža izuzetno osjetljiva, da vam krema ne odgovara najvjerojatnije ćete osjetiti već pri prvom nanošenju, u vidu blagog peckanja koje polako prerasta u iritaciju. Česta greška je ta što iritaciju kože na početku nanošenja opravdavamo s time da je to normalno jer proizvod djeluje. Kod hidratantnih krema peckanje je nepoželjno, kao i zatezanje kože lica jer bi one prvotno trebale nahraniti kožu i stvarati vrlo nježan osjećaj na licu. Također, peckanje može biti znak da je krema poremetila prirodnu pH razinu kože, stoga ako imate kožu sklonu iritacijama, najbolje ju prvo testirajte na zapešću ili vratu.

Jedan od najčešćih pokazatelja da proizvod ne odgovara koži su prištići i akne, a koji se pojavljuju nešto kasnije nakon korištenja. Ovo je jasan pokazatelj da krema čepi vaše pore te da bi bilo najbolje prestati s njezinim korištenjem. Ako shvatite da vam krema za lice ne odgovara jedina solucija nije da ju bacite, već ju možete iskoristiti za njegu suhih stopala, ruku, laktova ili bilo gdje drugdje na koži gdje neće napraviti nered.

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.05.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p