KOŽA

Ključni proizvodi zbog kojih će koža lica ljeti blistati!

Olival je predstavio ključnu ljetnu rutinu
Čišćenje lica osnova je svake uspješne njege - ono uklanja prljavštinu i druge štetne tvari koje se tijekom dana 'nakupe' na koži lica, ali i priprema kožu za bolje upijanje aktivnih sastojaka iz proizvoda koji hrane kožu, hidratiziraju je i održavaju blistavom i zdravom. No, to vrijedi samo ako lice čistimo na ispravan način. Posebnu pažnju ovom prvom i iznimno važnom koraku u njezi valja posvetiti ljeti.

Svakodnevno je koža lica izložena atmosferskim prilikama, zagađenju zraka i česticama koje uzrokuju prijevremeno starenje kože, vrućini i vlazi... No, ljeti na njega nanosimo i proizvode sa zaštitnim faktorom koji mogu zatvoriti pore i izazvati brojne probleme poput akni. Kako bismo na vrijeme spriječili, a ne kasnije liječili, u dnevnu rutinu čim prije uvedite dvostruko čišćenje lica.Dvostruko čišćenje lica zasniva se na činjenici da se 'slično otapa u sličnom' i zapravo se sastoji od dva koraka. Tijekom prve faze čistačem na bazi ulja uklonit ćete make-up, ostatke kreme za sunčanje, višak sebuma i sve druge nečistoće topljive u uljima. Drugi korak koji će odraditi čistač na bazi vode uklonit će sve tvari topljive u vodi, dobro očistiti pore i na taj način ostaviti kožu čišćom nego što je ikad bila! Ovaj način čišćenja lica ne uzima previše vremena, a zaista čini veliku razliku, posebno kada su u pitanju proizvodi sa zaštitnim faktorom ili jači make up.

Za sve koji u svoju rutinu žele uvesti dvostruko čišćenje lica čim prije i olakšati koži lica svakodnevne izazove, iz Olivalove Professional linije stižu Mikroemulzija i Amino gel, uz koje vam neće biti potrebni drugi proizvodi.

Olival Professional Mikroemulzija lagano je i prozračno ulje obogaćeno skvalanom i uljem konoplje srednje gustoće i služi uklanjanju šminke i proizvoda za zaštitu od sunca. U kontaktu s vodom emulzificira se i pretvara u mlijeko, te nježno otapa i uklanja sve nečistoće. Ispire se vrlo lagano i u potpunosti ostavljajući kožu nježnom, mekom i bez osjećaja isušenosti. Ekstrakt sladića i vitamina E djeluju protuupalno i antiosidativno.

Olival Professional Amino gel hidratantni je gel bogat ovlaživačima i obogaćen betainom, poliglutaminskom kiselinom, alantoinom, aloe verom i ekstraktom sladića. Zahvaljujući ovim sastojcima iznimno nježno čisti lice, hidratizira kožu i sprječava njeno isušivanje, djeluje protuupalno i umirujuće, te je priprema za idući korak u rutini njege lica.

I Olival Professional Mikroemulzija i Amino gel dolaze u ambalaži s pumpicom, no dok se Mikroemulzija nanosi suhim dlanovima na suho lice i umasirava minimalno 20 sekundi, pa tek onda ispire, Amino gel se umasira na vlažno lice i potom ispire. Valja istaknuti i kako se oba proizvoda mogu koristiti na svim tipovima kože u jutarnjoj i večernjoj njezi, te da ne sadrže dodane mirise ni bojila.Prilikom razvijanja novih Olival Professional proizvoda za dvostruko čišćenje lica velika je pažnja stavljena na sprječavanje isušivanja kože lica. Naime, u želji da lice dobro očistimo, nerijetko koristimo agresivne čistače i pretjeramo s umivanjem. Na taj način možemo poremetiti lipidnu barijeru, najvažniju zaštitu kože lica, i učiniti kožu dehidriranom i manje otpornom na bakterije i zagađenja iz okoliša. Sastav oba proizvoda garantira neisušujuć tretman vaše kože te nježno i učinkovito čišćenje, a nije niti zanemariva činjenica kako uklanjanjući jednokratne blazinice iz dnevne rutine smanjujemo količinu svakodnevnog otpada te i na taj način brinemo o okolišu. Odsad su za kvalitetno i temeljito čišćenje lica dovoljni tek dlanovi!

Uvesti ova dva mala koraka čišćenja u svoju svakodnevnu rutinu najmanje je što možemo učiniti za ljepotu i blistavost kože lica. Osim toga, na tako očišćenoj i pripremljenoj koži lica, aktivni sastojci hidratizirajućih i hranjivih krema i seruma pokazat će svu svoju učinkovitost, a rezultati će biti brži i vidljiviji.
Foto: PR
Objavljeno: 13.05.2021. u 09:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p