KOŽA

Koje proizvode za njegu kože lica biste trebali izbjegavati koristiti ljeti?

Proizvodi koji ljeti na licu mogu stvoriti kontraefekt!

Činjenica jest da svako godišnje doba unosi određene promjene unutar naše kozmetičke torbice, no ljeto zasigurno sa sobom povlači najveće promjene na koje je važno prilagoditi se. Tako se u njezi kože lica, ali i u make upu, okrećemo nešto laganijim i prozračnijim formulama, ali i neizostavnoj zaštiti od štetnih sunčevih zraka!

Nismo ni sami sigurni koliko smo do sada redaka ispisali o važnosti korištenja proizvoda za zaštitu od sunca, no iz nekog razloga i dalje dolazi do njegovog preskakanja. Ponekad je riječ o nedostatku vremena, a ponekad o nemarnosti, no neupitno je da su proizvodi sa SPF faktorom neophodni tijekom cijele godine, a posebice ljeti. Iako uživamo u toplini sunčevih zraka, one nam pak mogu stvoriti ozbiljne probleme, od preuranjenog starenja kože, pa do razno raznih oboljenja, stoga je važno spriječiti rizike koje izlaganje UVA I UVB zrakama nosi sa sobom.

Osim pravovremene zaštite, važno je barem na neko vrijeme odreći se nekih proizvoda za njegu kože lica kako biste izbjegli neželjene reakcije na koži. Riječ je o proizvodima koji su bazirani na AHA kiselinama, čija je popularnost drastično porasla u posljednjih nekoliko godina. Alfa hidroksilna kiselina poznata je kao sjajan saveznik u borbi protiv akni jer upija višak sebuma i sužava pore, smanjujući pritom rizik od upala. Također ova kiselina odstranjuje odumrle stanice kože i stimulira njihovu regeneraciju, vraćajući koži vlažnost.

S druge strane, koliko god voljeli kiseline, one mogu na koži stvoriti kontraefekt ako je njihovo korištenje pogrešno, a to se najčešće događa za vrijeme ljetnih mjeseci. Naime, AHA kiselina povećava osjetljivost kože na sunce, stoga je poželjno preparate koji imaju visok udio ove kiseline odložiti za jesen ili eventualno minimalizirati njihovo korištenje kako ne biste oštetili zdravlje svoje kože.

Objavljeno: 12.05.2020. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p